Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Anton Blagov Anton Blagov 12:01, 26 апр 2024
Новенький (11:23, 26 апр 2024)
а неспроможність державного управління.
от был бы главсельдьмаршалом педрила рашенкина и его гоп-компания типа вити "катафалка" - вже и минск 3 быстро состряпали, и склады с боеприпасами повзрывали, и котлов бы наделали...
Подобається 2 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 11:26, 26 апр 2024
Звичайно, легше всього перекласти відповідальність на поганий народ-ухилянт. Але чи вірішить ця груба маніпуляція і перекладення відповідальності з влади на народ проблему поповнення армії? Ніт, не вирішить.
 
Проблему поповнення ЗСУ і цілий ряд інших проблем вирішить тільки ефективне державне управління. І, якщо суспільство хоче вирішувати проблеми, а не спускати пар у свисток, воно має вимагати від влади ефективного державного управління. Інакше - ніяк
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 11:25, 26 апр 2024
Півроку президент, Кабмін і Верховна рада перекидали один на одного відповідальність, а в результаті народили безглуздий закон про мобілізацію, який дуже мало чим відрізняється від того, що був.
 
І, якщо ви тягаєте страшні історії про США та Ізраїль, де ухилянтом бути дуже боляче, то в нас просто немає такого закону, щоб ухилянтам було боляче. Держава Україна, на відміну від Ізраїлю та США, не спроможна такий закон народити і виконувати.
 
Ми велика країна. Серед нас проживає близько 5 млн військовозобов'язаних. Для того, щоб укомплектувати армію, звільнити в запас хворих, дати можливість ротації, достатньо мобілізувати кожного десятого. Не кожного другого чи третього, а кожного десятого. Це не так вже й багато, за великим рахунком. Але ми не можемо. Бо наша держава не знає, як це ефективно зробити. І тому по вулицям їздять бусіки, бо інакше мобілізувати держава не вміє.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 11:23, 26 апр 2024
Ми мали б обговорювати не ухилянтів за кордоном і не мобілізацію, а неспроможність державного управління.
...
Саме неспроможність держави контролювати силові органи і прикордонників привела до того, що за кордоном зараз перебувають сотні тисяч чоловіків призовного віку. Держава їм забороняє, але неспроможна проконтролювати цю заборону. Бо прикордонники працюють не на державу, а на себе. Тому за перетин кордону є такса у твердій валюті і ця схема працює безвідмовно. А СБУ та інші силові органи не мають достатньо сил, бажання, вміння вплинути на прикордонників щоб ті виконували закони держави Україна.
 
Армія, в якій нікому служити – це теж в першу чергу про неспроможність державного управління. Бо звідки взялися бусіки, які хапають чоловіків на вулиці? Вони взялися з неспроможності держави ухвалити нормальний закон про мобілізацію, який би стимулював мобілізацію і робив життя ухилянтів нестерпним...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...