Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 18:02, 24 апр 2024
"37 депутатів Запорізької міської ради під час сесії прийняли історичне рішення - обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови Запоріжжя Регіну Харченко".
 
усі 38 депутатів, які були зареєстровані на сесії, проголосували за припинення повноважень Анатолія Куртєва. Сам Куртєв не був присутнім у сесійній залі.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
zozoolia zozoolia 18:46, 24 апр 2024
Новенький,  а це взагалі законно, чи це заколот?
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 19:06, 24 апр 2024
zozoolia (18:46, 24 апр 2024)
а це взагалі законно, чи це заколот?
До 1993 р. депутати на сесії вибирали із свого складу ГОЛОВУ РАДИ
Від 1994 р. закони України розділили склад виборів на депутатів та ГОЛОВУ окремо. І голва ради обирається всенародно. Разом із виборами депутатів
 
В областях крім Голови РАди по лінії президента призначається Глава обласної адміністрації та в Києві і Севастополі, як в містах республіканського значення. Законом передбачено, що в Києві мер призначається і Главою адміністрації
 
Тобто, голова обраний окремо. але рішення РАДИ обовязкові до виконання виконкомами та адміністраціями. Адже РАДИ президенту ДЕЛЕГУВАЛИ свої повноваження на призначення глав адміністрацій.
 
так само і обраного голову міста чи села. Недовіра, зміщення із посади та призначення в,о. до виборів. Рішення РАДИ виконком виконує, інакше виконком розпускається РАДОЮ.
 
Це я ТАК розумію нині і раніше. Як в майбутньгому буде будуть визначати військові адміністрації
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 21:43, 24 апр 2024
zozoolia (18:46, 24 апр 2024)
а це взагалі законно, чи це заколот?
Треба читати свого таваріща Новенького, який вже пробував розказати про події.
Мер Запоріжжя Анатолій Куртєв звернувся до Володимира Зеленського з проханням ввести військову адміністрацію в Запоріжжі через загрозу захоплення влади в місті проросійськими партіями...
 
І ти ж ТАМ додаєш і свої мисЛЯ. Але в сутності мер Запоріжжя робить професійну помилку своїм зверненням до президента. Йому треба було працювати із депутатами. У РАДІ вирішують саме депутати. В адміністраціях вирішує президент через своїх ставлеників. Але і то в МЕЖАХ повноважень ДЕЛЕГОВАНИХ депутатми. Депутати окремо одинокі ніц також не варті. Але депутати на сесіях та ПРИЙНЯТИМИ рішеннями - сила, яку не можна збороти.
 
Введення військових адміністрацій - це вже до президента дійсно. Може бути питання - чому в Запоріжжі ще не введена військова адміністрація, хоч в області вже є?
 
І це треба зрозуміти служивим.
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 23:28, 24 апр 2024
https://linkodrom.com/links/765666.htm
І це треба зрозуміти служивим.
 
Подібні процеси відбуваються в Києві. Ми вже обговорювали спітч Кличка, але сутності там не розкривали. І ЩО треба розуміти?
 
Утворена спецкомісія у ВР про питання виконання завдань Кличком та його адміністрації. Але видно він і сам ТАМ не розібрався і називав "дешевим політичним шоу".
 
Але в чому сіль там питання? що в Києві є ВІЙСЬКОВА адміністрація і є Київська державна адміністрація із виконкомом міськради.
 
Якщо утворюється ВІЙСЬКОВА адміністрація то призупиняється міська. А Кличко мутить воду і протиставляється Законам України.
 
Він також як і мер Запоріжжя у своїй безвідповідальності не зрозумів сили депутатів та їх рішень. Закони всесильні, коли їх ЗНАЮТЬ і виконують. Волюнтаризм тільки в окремих головах всеохоплюючий.
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...