Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 19:23, 29 мар 2024
Розвідка США серйозно взялася за терористів після теракту в американських посольствах у Східній Африці. Сьомого серпня 1998 р. терористи «Аль-Каїди» майже одночасно підірвали бомби перед посольствами США в Найробі та Дар-ес-Саламі. Загинули 224 людини, приблизно 5 тисяч людей отримали поранення. Серед них і працівники посольств, і звичайні перехожі. Американська розвідка розширила шпигунську мережу за кордоном, щоб швидко реагувати на терористичні атаки, від яких могли постраждати американці. Після терактів 11 вересня 2001 р. це завдання стало для США пріоритетним.
 
У липні 2015 р. тодішній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер увів «обовʼязок попереджати». Директивою 191 він зобовʼязав спецслужби США повідомляти про теракти, які загрожують не тільки американцям, але й громадянам інших країн. У деяких випадках розвідка може не інформувати про небезпеку, наприклад, якщо це «ставить під загрозу» агентів спецслужб чи інформаторів або якщо ціль атаки — терорист чи вбивця
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 20:25, 29 мар 2024
Застереження про небезпеку не свідчать про приязне ставлення США до інших держав. Наприклад, у січні 2024 року Штати повідомили уряд Ірану, що «Ісламська держава» планує атаку на церемонії памʼяті генерала Касема Сулеймані. Хоча в січні 2020 року саме американські військові ліквідували його ракетним ударом з безпілотника.
 
Іран проігнорував застереження, через що на церемонії загинули понад сто людей. Іранський уряд звинуватив у всьому Ізраїль, хоча «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за атаку.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...