Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Новенький Новенький 19:16, 28 мар 2024
Сьогодні Військово-повітряні сили США стикаються з майже екзистенційною кризою. Протягом останніх кількох років відомство зазнало [репутаційних] втрат, в тому числі престижної космічної місії на користь новостворених Космічних сил США. Воно також намагається збалансувати постійне придбання надзвичайно дорогих нових пілотованих літаків зі стрімким розвитком безпілотних технологій, які роблять пілотів все більш непотрібними.
 
Як багато можуть змінити кілька років. У 2016 році ми опублікували колонку під назвою «Катастрофічний успіх ВПС США», в якій стверджували, що відомство так довго повністю домінувало в повітряному просторі, що не було повністю готова до кривавої війни за контроль над небом. Але ці дні давно минули завдяки революції дронів.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 17:45, 28 мар 2024
Продовжуючи тему ВПС та дронів, в тому числі і літакового типу - переклад матеріалу Девіда Барно та Нори Бенсахел для War on the Rocks
 
Стисло: Захоплюючий дух розвиток війни дронів в поточних конфліктах змінює значення панування в повітрі і кидає виклик традиційним уявленням про військово-повітряні сили. В Україні дрони значною мірою витіснили пілотовані літаки в щоденних боях над лінією фронту, і вони активно змагаються за абсолютно нову підцарину повітряного простору.
 
Військово-повітряні сили США не поспішають переварювати епічні зміни в повітряній війні, які пророкують ці нові можливості, що стрімко розширюються. Зіткнувшись з подібними перешкодами у веденні наземної війни наприкінці 1990-х років, тодішній начальник штабу армії генерал Ерік Шинсекі сказав своїм генералам: «Якщо вам не подобаються зміни, то неактуальність вам сподобається ще менше».
 
Сьогоднішньому керівництву Повітряних сил варто було б прислухатися до цих відвертих слів.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...