Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 21:33, 18 мар 2024
Правління диктатора – це фантазія.  Суть його полягає в тому, що диктатор буде вашим сильним правителем.  Але це не так.  У демократії обрані представники прислухаються до своїх виборців.  Ми сприймаємо це як належне і уявляємо, що диктатор нам щось винен. Але голос, який ви віддаєте за нього, підтверджує вашу байдужість.  Вся справа в тому, що сильна рука нам нічого не винна. Нас ображають, і ми до цього звикаємо.
 
Ще одна приємна ілюзія – це те, що сильний об'єднає націю.  Але диктатор-початківець завжди буде стверджувати, що одні належать до нації, а інші – ні.  Він визначатиме одну групу за іншою як ворога.  Це може бути добре, доки ви відчуваєте, що перебуваєте на правильному боці.  Але тепер страх – це суть життя.  Політика "ми і вони", розпочавшись, ніколи не закінчиться.
 
Ми мріємо, що сильна рука дозволить нам зосередитися на Америці.  Але диктатура відкриває нашу країну для найгіршого, що може запропонувати світ...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 21:55, 18 мар 2024
Американський диктатор буде міряти себе багатством і владою з іншими диктаторами.  Він буде дружити з ними і змагатися з ними.  Від них він буде вчитися новим способам гноблення та експлуатації власного народу.
 
Принаймні, якщо вірити фантазії, сильна рука цього досягне.  Але диктаторська влада сьогодні – це не досягнення чогось позитивного.  Вона полягає в тому, щоб завадити будь-кому іншому досягти чогось.  Сильний насправді є слабким: його секрет у тому, що він робить всіх інших слабшими.
 
Непідзвітний перед законом і виборцями, диктатор не має жодних підстав зважати на щось, що виходить за межі його особистих інтересів.  У двадцять першому столітті вони прості: померти в ліжку мільярдером. Щоб збагатитися і не потрапити до в'язниці, сильний світу цього демонтує систему правосуддя і замінює державних службовців лояльними до себе людьми.
 
Нові бюрократи не матимуть жодного почуття відповідальності.  Базові державні функції будуть зруйновані...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 21:55, 18 мар 2024
Громадяни, які хочуть отримати доступ до влади, навчаться давати хабарі.  Бюрократи, які перебувають на посадах завдяки протекції, стануть корумпованими, а громадяни будуть у відчаї.  Корупція швидко стане нормальним явищем, навіть таким, що не викликає сумнівів.
 
Всі (крім диктатора, його сім'ї та друзів) стають біднішими.  Ринкова система залежить від конкуренції.  При диктаторі її не буде.  Уряд буде підтримувати клан диктатора.  Наша майнова нерівність, і без того досить погана, стане ще гіршою.  Кожен, хто сподівається на процвітання, буде змушений шукати заступництва офіційних олігархів. Ведення малого бізнесу стане неможливим.  Щойно ви досягнете хоч якогось успіху, хтось, хто захоче ваш бізнес, донесе на вас.
 
У фантазії про диктатора, політика зникає і все стає чистим і світлим.  Насправді ж, похмура політика пронизує все.  Неможливо вести бізнес без загрози доносу.  Ти не можеш отримати базові послуги без приниження.  Ти відчуваєш себе погано...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...