Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 13:31, 15 мар 2024
Почесний професор з питань національної безпеки у Військово-морському коледжі США Том Ніколс вважає, що президент Байден повинен позбавити Трампа можливості отримувати брифінги спецслужб, щоб принаймні відтермінувати шкоду, яку Трамп може завдати США. На його думку, якщо б інший громадянин висловлювався, мав борги та просторікував про свою любов до диктаторів ворожих держав так, як це робить Трамп, то він був би позбавлений будь-якого допуску до секретних матеріалів.
 
Автор стверджує це з власного досвіду: за його словами, він отримав свій перший допуск до державної таємниці, коли йому було 25 років – Рональд Рейган все ще був президентом, що свідчить про те, як давно це було – і він мав надсекретний допуск, коли консультував старшого сенатора США під час війни у Перській затоці. Потім Том Ніколс мав допуск як співробітник Міністерства оборони протягом більш ніж чверть століття...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 13:35, 15 мар 2024
Державні службовці, які мають допуск, повинні відвідувати щорічні курси підвищення кваліфікації з різних питань, включно з досить очевидними речами про те, що не можна записувати паролі або брати гроші у дружнього китайського бізнесмена в американській бейсболці. За його словами, одна з тем щорічних тренінгів завжди стосується "внутрішніх загроз", тобто людей у вашій організації, які можуть становити ризик для секретної інформації. Федеральних службовців ознайомлюють зі списком поведінки та характеристик, які повинні викликати у них занепокоєння, щоб повідомити про таку особу або принаймні ініціювати розмову з керівником.
 
Трамп підходить до майже кожного пункту цих списків.
 
"Загалом, власникам допуску рекомендується спостерігати за своїми колегами на предмет виявлення різних ознак, зокрема проявів ворожості до уряду США, нестабільної поведінки, неповідомлених контактів або фінансових операцій з іноземцями, незрозумілого багатства (або серйозних фінансових проблем)...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 13:39, 15 мар 2024
...інтересу до секретних матеріалів, що виходить за рамки службових обов'язків, а також ознак незаконного вживання наркотиків або зловживання психотропними речовинами. Кожен випадок індивідуальний, але рідко коли державний службовець піднімає майже кожен із цих "червоних прапорців", – пише фахівець.
 
Наприклад, протидіяти політиці США не є проблемою для людей з доступом. Автор зізнається, що сам це робив,  але ненависть Трампа до нинішньої адміністрації пов'язана із загальним презирством до того, що він називає "глибинною державою", і застосовує це слово до будь-якої американської інституції, яка намагається притягнути його до відповідальності за його поведінку. Така антиістеблішментська лють може поставити під загрозу будь-який допуск, особливо з огляду на просторікування Трампа про те, що нинішній уряд (і американське суспільство загалом) сповнений "паразитів".
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:43, 15 мар 2024
Тим часом федеральний службовець, який мав би принаймні частину схованки зі секретними документами, яку Трамп забрав із собою після від'їзду з Вашингтона, мав би великі неприємності – особливо якщо він або вона водив би за ніс Міністерство юстиції після того, як отримав вказівку повернути їх. І під "неприємностями" експерт має на увазі "майже напевно заарештований і запроторений до в'язниці".
 
За словами Тома Ніколса, заплутані та непрозорі фінанси Трампа, як і те, що він брехав про свої статки у Нью-Йорку до того, як став кандидатом, ймовірно, також зашкодили б його доступу до надсекретної інформації. (Державні службовці можуть мати багато проблем різного роду, але брехня про них майже завжди є смертельною для отримання допуску). Гірше того, будь-хто, хто хотів би отримати навіть незначний допуск, але був так само пов'язаний із російським урядом, як і Трамп, і мав банківський рахунок у Китаї, найімовірніше, був би видворений прямо з кабінету.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...