Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Новенький Новенький 10:05, 24 апр 2024
Бій розпочався з того, що німці обстріляли британські позиції хімічними снарядами. Вдихнувши гірчичного газу, британські розлючені танкісти вирушили до своїх машин і поїхали назустріч німцям.
 
Командиру одного із британських екіпажів лейтенанту Френку Мітчелу вдалось підбити один німецький танк з відстані приблизно в 300 метрів, після чого два інших відступили.
 
Таким чином, перший в світовій історії танковий бій до свого активу можуть записати саме британці.
 
На світлині виведений з ладу німецький танк A7V після першої в історії танкової битви в околицях французького містечка Віллер - Бретоне.
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 10:04, 24 апр 2024
Три німецьк і A7V зійшлись із трьома британськими Mark IV
 
Умови, в яких доводилось воювати екіпажам перших танків, були пекельними. Танки не мали вентиляції та провітрювання, тому їх швидко охоплювали дим і випари. Крім того, робота 6ти циліндрового двигуна викликала сильний шум.
 
Здавалося, всього трішки більше 100 років тому відбувався перший танковий бій, в якому ще не було напрацьовано навіть ніяких тактик. Війни завжди відроджують технічний прогрес. А тоді бойові машини вперше рухались полем бою, лякаючи піхоту своїми кулеметами і гарматами, виглядом і шумом.
 
Німці обладнали свої 36ти тонні A7V трьома кулеметами і 57 мм гарматою. На ґрунті машина рухалася зі швидкістю не більше 7-8 км/год.
 
Британські перші танки були на 8 тон легші, при чому рухались ще повільніше за німецькі. Цікаво, що вони за модифікаціями поділялись на  «самців» — із кулеметами і гарматою, і «самиць» — лише з кулеметами.
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...