Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
dobryj5 dobryj5 20:47, 3 июл 2024
Новенький (14:18, 3 июл 2024)
сєквєстіровать бюджет!
Тут трохи не ТАК в сутності, хоча і так - це все ЗНИЖЕННЯ видатків.
 
Але секвестр бюджету - це ЗНИЖЕННЯ під час виконання та в процесі якого виникли проблеми із формуваннями доходів.
Пропорційне зниження державних видатків щомісячно за всіма статтями бюджету протягом часу, який залишився в поточному фінансовому році. Секвестру не підлягають захищені статті бюджету.
 
Але треба мати на увазі і такі деталі громадянам свідомим та грамотним. Якщо за 2023 р. ДЕРЖАВНИЙ бюджет виконали в сумі 4014 млрд грн при дефіциті в 1252 млрд грн (4014-2762), то на 2024 р. затверджені видатки в сумі 3 309 млрд грн.
 
Тобто, уряд ще в 2023 р. розробили та провели через ВР ЗУ "Про Державний бюджет України на 2024 р." у ЗНАЧНО зменшеному форматі і не чекали РЕКОМЕНДАЦІЙ березневих від групи депутатів та їх політтехнологів. То для чого було світитися в березні депутатам та кипішити Голобуцькому.
Інше - як виконати
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:18, 3 июл 2024
dobryj5 (07:46, 3 июл 2024)
можна ще придумувати слова, які будуть відповідати ПЛАНАМ
Згадав: сєквєстіровать бюджет!
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
dobryj5 dobryj5 07:46, 3 июл 2024
Новенький (15:55, 2 июл 2024)
що у 2024 та 2025 роках перед урядом стоїть завдання скорочувати витрати, збільшити податкову базу та отримати більше зовнішньої фінансової допомоги.
Новенький, я зверну твою увагу ось на цьому їх виразі "СКОРОЧЕННЯ ВИТРАТ". В економіці та фінансах витрати можна ЗБІЛЬШИТИ або ЗМЕНШИТИ-ЗНИЗИТИ-СТАБІЛІЗУВАТИ-ОПТИМІЗУВАТИ-ПРИВЕСТИ У ВІДПОВІДНІСТЬ ДОХОДІВ і можна ще придумувати слова, які будуть відповідати ПЛАНАМ.
 
Але СКОРОЧУВАТИ можна відстань між пунктом А і В, зрізавши поворот навпростець. Розумієш, що економіка чи фінанси як і кожна математика має своє точне вираження відповідними КАТЕГОРІЯМИ.
 
КТО видумує різні слова як безграмотні політтехнологи? ось і пішло гуляти у ЗМІ "СТЕЛЯ" замість "ГРАНИЧНІ МЕЖІ", "СВІТЛО" замість ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ, "БЮДЖЕТНІ ВИТРАТИ" замість бюджетні видатки.
У бюджеті є ВИТРАТИ на борг, але все інше йде у ВИДАТКАХ для витрат за кошторисами. І так можна показувати УЯВЛЕННЯ чавото
 
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
dobryj5 dobryj5 23:26, 2 июл 2024
Новенький (20:25, 2 июл 2024)
тобто, Шмигаль впорається і без цих сопливих рекомендацій?
Я не читав самих ркомендацій і свою думку виразив на твій коментар (цитату) та інформацію Голобуцького. Якщо і ВСІ рекомендації такого змісту, як виклав автор інфо, то безсумнівно - це туфта безграмотна
Тільки одна мисль із цього і незалежно чия, СКОРОЧЕННЯ витрат, як завдання від якого рівня витрат і до яких?
 
І головне, що таке завдання ставиться ЩОРІЧНО, але що дивно. бюджет із кожним роком виростає. Це механізми відомі як "ЗМЕНШЕННЯ чиновників", яке демонструє збільшення чисельності. Так само "СКОРОЧЕННЯ витрат", яке призводить до збільшення
І це вже не говорячи за вживання фінансових (бюджетних) категорій. Я тобі вже не раз казав, що читаючи різні матеріали та пояснення думок своїми виразами і відразу побачиш ТОГО, хто тобі хоче ЩОСЬ навішати на вуха. Безграмотність не заховаєш за уявлення чавото та привидів, що все бродять.
І про Шмигаля не говориться, а уявляєть
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 20:25, 2 июл 2024
dobryj5,  тобто, Шмигаль впорається і без цих сопливих рекомендацій?
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
dobryj5 dobryj5 19:59, 2 июл 2024
Новенький,  Голобуцький яких економік економіст?  Какіє вапроси тєпєрь? Всьо панятно.
 
Щоб ти знав за БАЗУ ОПОДАТКУВАННЯ - це фізичний, вартісний чи інший характерний вираз об'єкта оподаткування, до якого застосовується податкова ставка і який використовується для визначення розміру податкового зобов'язання. База оподаткування і порядок її визначення встановлюються Податковим Кодексом для кожного податку окремо.
 
Є ще вираз БАЗА ОПОДАТКУВАННЯ - це кількісний вираз частини предмета податку визначеної в одиницях оподаткування, що залишилася після застосування податкових пільг,
 
Є ще вираз - податкове зобов'язання — зобов'язання платника податків сплатити до бюджетів  відповідну суму коштів у порядку та у строки, визначені податковим законодавством України.
 
За великими числами, БАЗА ОПОДАТКУВАННЯ - це ВВП із усіх його складових та частка податків.
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
dobryj5 dobryj5 19:45, 2 июл 2024
Новенький (15:55, 2 июл 2024)
автори стверджують, що у 2024 та 2025 роках перед урядом стоїть завдання скорочувати витрати, збільшити податкову базу та отримати більше зовнішньої фінансової допомоги.
Новенький, показати тобі пальцем агронома на сутність фактичну такого виразу безграмотності
Давай візьмемо механізм "СКОРОЧЕННЯ витрат". Які витрати мають скоротити? Бюджетні, за кодами видатків? А ви орієнтуєтеся у ЗБІЛЬШЕННІ видатків бюджету за роками та і ЗБІЛЬШЕННЯ видатків на різні програми? Показати приклади?
Бюджет за 2021 р. виконаний із видатками в - 1 490 млрд грн
за 2022 р. - 2 705 млрд грн
за 2023 р. - 4 014 млрд грн
за якою програмою МОГЛО бути ЗМЕНШЕННЯ витрат?
 
Що таке "ЗБІЛЬШЕННЯ ПОДАТКОВОЇ БАЗИ (може БАЗА ОПОДАТКУВАННЯ)? А може ВОНИ мали на увазі ЗБІЛЬШЕННЯ податкових ставок чи податкові зобовязання?
Чому ви не готуєтеся до публічних виступів та не вивчаєте задану тему, щоб впарювати у маси грамотних громадян? ЗМІ повинні бути партЄЙНІ
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:55, 2 июл 2024
Документ датований березнем 2024 року, мабуть на фоні першої хвилі повідомлень про можливу відставку Шмигаля.
 
Автори – Денис Денисенко, Максим Карижський та Анатолій Мороз. Перші двоє давно відомі в області політичного та комунікаційного консалтингу. А Анатолій Мороз є одним із відомих у вузькому колі фахівців з організації польових виборчих кампаній.
 
Документ містить коротку, проте містку оцінку ситуації. І ця оцінка підтверджується з плином часу. Серед іншого, автори стверджують, що у 2024 та 2025 роках перед урядом стоїть завдання скорочувати витрати, збільшити податкову базу та отримати більше зовнішньої фінансової допомоги. Швидше за все, всі ці кроки доведеться робити одночасно. Бо власні доходи малі, а зовнішня підтримка добігає лімітів.
 
Цю тезу автори аргументують великим дефіцитом 2024 року та ризиком великого дефіциту у 2025 році...
лонгрід
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...