Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Новенький Новенький 17:36, 10 май 2024
В умовах скорочення запасів на складах західних країн, українські зброярі прагнуть виробляти боєприпаси і для західних армій.
 
"Ми підрахували, що Заходу терміново потрібні сім мільйонів снарядів, ми вже виробляємо снаряди радянського калібру для наших гармат, а зовсім скоро ми зможемо експортувати й натівські калібри", - заявив іспанському виданню на умовах анонімності один з українських військових експертів.
 
"Нам не вистачає грошей і контрактів, а Європі не вистачає заводів, які б усунули наявні труднощі, коли вони мають переозброїтися через російську загрозу. Тут у нас є досвід і ресурси, щоб мати можливість виготовляти все, що вони хочуть, за набагато коротший час, ніж будь-яка інша європейська фабрика", - пояснює експерт.
 
За його словами, партнери України з Канади та Данії вже зрозуміли, що буде дешевше придбати артилерію та бойові дрони в українських підприємств, ніж виробити їх на Заході.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 17:34, 10 май 2024
Іспанське видання el Mundo з називає Україну "військовою лабораторією в реальному часі, де вже ведуться битви майбутнього".
 
Внаслідок російських обстрілів українських оборонних підприємств загинули приблизно 100 їхніх працівників, тож президент Зеленський доручив перепроєктувати індустрію, аби не тільки зменшити потребу в іноземній допомозі, але й сприяти виробництву зброї та боєприпасів для Заходу.
 
Цим проєктом займається міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. За даними іспанського видання, українська оборонна індустрія зараз налічує 500 заводів по всій країні, як державних, так і приватних, деякі з яких є таємними чи працюють під землею.
 
"Ми виробляємо не тільки боєприпаси, які так необхідні, але всі види безпілотників, бронетранспортери "Козак", ракети "Нептун", ПТРК "Стугна"... Показники виробництва зросли втричі з того часу, як ми стартували в 2023 році"...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...