Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Anton Blagov Anton Blagov 13:45, 26 апр 2024
zozoolia (09:17, 26 апр 2024)
Старе як світ "Поділяй і володарюй"
Украина отлавливает на границе своих граждан, которые пытаются незаконно сбежать от войны, – BBC.
 
«На южной границе Украины усиливают меры безопасности. Но не для того, чтобы не пропустить врага. А для того, чтобы удержать своих же граждан», – с таких слов начинается материал.
 
В нем сообщается, что в среднем по 20 человек в день пытаются пересечь границу только с Молдовой.
Подобається 1 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 11:16, 26 апр 2024
На перших курсах журналістики вчать не інформувати аудиторію про самогубства, бо кожне таке повідомлення провокує нову хвилю самогубств. Так і тут кожен пресреліз про спійману групу наштовхує якихось людей на ідею спробувати самому. То чому держава регулярно інформує про кожну спробу перетнути кордон нелегально? У таких повідомленнях є нотка зловтіхи, мовляв, дивіться, ось хто винний, що в нас немає перемоги.
...
Натомість є незрозумілі та несподівані рішення про заборону чоловікам за кордоном користуватися консульськими послугами. Проблему з мобілізацією це не вирішить, але це добре сприймається тими, хто занурений у війну: негатив від влади майстерно перекинутий на певну групу українців. Та, схоже, для влади це не має значення, як не має значення й результативність процесу мобілізації, головне резонувати із захопленою аудиторією...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 10:50, 26 апр 2024
...Навіть профільні армійські медіа нечасто роблять чесні, але мотивуючі відео й статті про наших бійців. А якщо й роблять, то в широкий інформпростір це не потрапляє.
 
Натомість активно поширюються новини про чергову порцію чоловіків у треніках, яких затримали десь у горах. І відповідно в тилу складається враження, що люди масово тікають.
 
А хто пише ці повідомлення про ухилянтів, які масово тиражуються і ЗМІ, і телеграм- каналами? Офіційні установи. Читаючи ці браві звіти, навіть західні журналісти починають їх повторювати. Ми порахували, що згідно з офіційними повідомленнями прикордонники щомісяця затримують 100–200 людей, які намагаються нелегально перетнути кордон. Це взагалі піщинка в морі населення, навіщо про це повідомляти?..
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 09:50, 26 апр 2024
Тут ще дуже важливий фактор: силою кудись доставляти людей має право тільки поліція, і цього потрібно суворо дотримуватися.
 
Війна — це ризик смерті, і гарантією суспільної згоди на те, що члени суспільства можуть померти, є чітке дотримання букви закону. А закон такий, що лише органи правопорядку можуть когось затримувати. ТЦК цього робити не можуть. І через те що вони практикують “забрати бусіком”, процвітає російська антимобілізаційна пропаганда. І вона так добре поширюється, бо влада порушує фундаментальний принцип мобілізації суспільства в демократіях — діяти тільки в межах закону. Звісно, автократичні методи інші, там ні про яку згоду не йдеться: загороджувальні загони, розстріл на місці й таке інше.
 
Але... для цього потрібно мати сильний репресивний апарат, якого Україна не має й не матиме, і водночас суспільство, яке такий апарат терпітиме, що теж не про Україну. Тому нам треба дотримуватися демократичних практик. Зрештою, нам не дадуть зброї, якщо ми станемо копією РФ
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
zozoolia zozoolia 09:17, 26 апр 2024
Старе як світ "Поділяй і володарюй"
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 06:45, 26 апр 2024
Україна відчайдушно потребує мобілізації. “Людей не вистачає” — ці слова звучать рефреном у розмові будь із ким, хто зараз на фронті. Починаючи з літа 2023 року українська влада бачить два завдання, які не можна вирішити одночасно.
 
Ситуація на фронті вимагає збільшення темпів мобілізації, а це може призвести до падіння рейтингів. Затягування з мобілізацією теж може призвести до падіння рейтингу, адже військові і члени їх родин обурені, що поповнення немає, немає ротацій і осяжно-зрозумілих термінів служби. З цією вилкою і пов'язані всі гучні політичні події та заяви останнього вже майже року. Влада побачила для себе вихід у млявій мобілізації і переведенні гніву справедливо обурених українців на інших українців. Розберемося, як це відбувається
Подобається 5 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...