Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 15:54, 23 апр 2024
Класична ситуація для нинішнього  парламенту, коли під виглядом правильного для військових закону протягуються положення, які суперечать здоровому глузду і створюють правові колізії, що   ускладнять процес отримання статусу ветеранів.
 
Адже частину проблем цифровізації військового обліку та набуття статусу ветерана війни  вже врегульована  в законодавстві.
 
Цим проєктом  пропонується  правова конструкція, коли  однаковий правовий статус ветеранів війни різні категорії військовослужбовців набуватимуть за через  різні інформаційно-комунікаційні системи.
 
З високою імовірністю це призведе до хаосу і знівелює ідею централізації процесів із автоматичного набуття статусу учасника бойових дій і статусу ветерана.
 
«ЄС» вважає, що цей законопроєкт ускладнює життя військовим , зокрема, ми проти надмірного втручання в приватне життя воїнів, включення в реєстр інформації про їх родини і закордонні поїздки та розпорошення цих реєстрів...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:55, 23 апр 2024
Доречніше мати 1 реєстр: інформаційно-телекомунікаційну систему Мінветеранів і всі дії здійснювати через цю платформу.
 
Також недоречним є розміщення хмарних сховищ з базами даних щодо українських військовослужбовців та ветеранів війни у третіх країнах.
 
Ми збили ці норми при прийнятті закону 10062, але їх тягнуть знову.
 
Щодо хмарних послуг, то в нинішньому законодавстві  є обмеження щодо їх розміщення виключно в «країнах-членах НАТО», наразі ж знову пропонується виключити цей нюанс і надати можливість розміщувати в будь-яких третіх країнах.
 
«ЄС» не підтримує цей законопроєкт. Готуємо поправки до 2 читання.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...