Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 14:24, 21 апр 2024
...Я напишу так щоб не дати підстав звинуватити мене в розповсюдженні чогось, але щоб було максимально зрозуміло з чим ми маємо справу. І чого чекати. Якщо терміново щось не міняти конструктивно і радикально.
 
Я на 100% впевнений що це не помилка і не «разова акція».
 
Є таке головне управління доктрин і підготовки генерального штабу. З назви зрозуміло за що відповідають. Це найстарше управління яке відповідає за все в підготовці ЗСУ та розробці доктрин. Яке робить доповіді НГШ і ГК, яке організовує виконання задач ГК в плані підготовки і на підставі доповідей за їх напрямкам, приймаються складні і доленосні для держави рішення. Як це працює реально на одному прикладі. Показовому.
 
В кілька навчальних підрозділів та центрів прийшло розпорядження сформувати списки і відправити у відрядження для отримання бойового досвіду енну кількість військовослужбовців.
 
Це ж дуже круто, скажете ви? Так і є. І це «круто» буде круто доповідатися головнокомандувачу...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:28, 21 апр 2024
"Пане головнокомандувач, на виконання Вашої задачі, 2000 військовослужбовців навчальних центрів та підрозділів, направлені в зону бойових дій для набуття бойового досвіду в ОСУВ Ілінойс".
"Молодець" відповість ГК.
 
Але що по факту? В навчальний підрозділ приходить розпорядження від органу управління підготувати енну кількість військовослужбовців для відправки для здобуття БД. В цифрах не хочу писати. Але за наказом треба відправити на 20% більше людей (інструкторів та викладачів) чим є зараз в наявності в підрозділі. Ну наприклад в абсолютних цифрах - по наказу 240, а в підрозділі 200. А ще є задача по підготовці особового складу із розрахунку на 300 інструкторів і викладачів. Бо всі знають як зараз хєрово зі штатом.
 
А саме смішне, що людей які не мають бойового досвіду в навчальному підрозділі аж вісім. І то ці люди досталися у спадок з моменту формування. Це дуже малий відсоток насправді...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:30, 21 апр 2024
Хоча тиждень тому і ГУДІП і підготовка СВ запитували повну інформацію по підрозділу і вона не змінилася.
 
І приблизно така ж ситуація по всім навчальним підрозділам, куди спустили таке розпорядження.
 
Тобто люди які готують доповідь на підставі яких приймається рішення ГК та планується ГШ, тупо не володіють інформацією. І нарізають задачі висмоктуючи цифри з пальця. Ви розумієте чим прийдеться оперувати головнокомандувачу і начальнику генерального штаба при плануванні? Зовсім фіктивними цифрами які не відображають реальність.
 
Але це ще не все. Розпорядження ГУДІПу розписується по командуванням. На управління бойової підготовки СВ, КДШВ, КМП і таке інше. Це робиться щоб поважні пані делегували обов'язки. І ДЛЯ АКТУАЛІЗАЦІЇ ІНФОРМАЦІЇ. Це так за логікою. А далі ці командування розсилають на нижчі органи управління.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:32, 21 апр 2024
Тобто, старший штаб повинен знати все станом на вчора. Але бувають моменти, коли за добу-дві щось змінилося і старший штаб цього не знає. Нижній штаб повинен опрацювати отриману задачу і або спустити нижче без змін, або внести уточнення або запросити роз'яснення, якщо щось «не б'ється».
 
А потім в гру вступає орган управління який має останню актуальну інформацію. Але це в ідеальному світі в воюючій державі. Сьогодні неділя, тому всім насрати, всі тупо продублювали розпорядження і доповіли о 12.00 про виконання.
 
Управління бойової підготовки СВ спустило нижче, а орган управління так точно переслав на підрозділ.
За-є-бісь.
 
Насправді, це дуже страшно. Наступний крок, це прийняття хибних рішень на підставі викривленої інформації і втрата контролю. Це приклад в масштабах ЗСУ на маленькій галузі. Яка стабільна та недвижна. Тобто це не воюючі бригади, де зміни кожну хвилину. Це стабільні майже не змінні цифри. Тижнями. Іноді місяцями, бо з переводами срака...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:34, 21 апр 2024
І генеральний штаб навіть тут не володіє достовірною інформацією. Бо поважні пани з управлінь хуячать «квадратно гніздовим» по площадям
 
Розумієте тут річ не в прізвищах головнокомандувача та командувача СВ. Вони намагаються робити все так як треба. Тут річ в касті службовців яким просто начхати на все. Куми, свати, друзі, 10 років на посаді і таке інше. Вони ніколи не будуть в окопах. Вони досі шарашать по методичкам 60років і розгортають роти в взводи в "цєпь".
 
За два роки війни, була випрацьована система управління та делегування повноважень, яка була хуйова і не правильна з точки зору академіческої армєйщини, але працювала. Просто на кожну задачу визначався відповідальний і він за все відповідав. І ніс цю задачу зверху вниз через всі кабінети аж до окопа. Не справлявся, йшов лісом. Справлявся, ставилися нові задачі або накивувалося зверху. Тільки так, гнучкістю та особистим залученням вдалося систематизувати весь той хаос. Зараз є намагання робити все по вертикалі...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:35, 21 апр 2024
Але там нема особистого залучення людей, мотивації, відповідальності і переживання з результат.
 
Люди відсторонено роблять свою роботу. Їм похуй. Вони робили це 2-3-5 років тому.
 
А в цей час хтось гине.
 
А ще знаєте що страшне, що от сьогодні, в неділю мені простіше вийти на командувача сухопутних військ чи головнокомандувача, чим хоч якось достукатись до якогось бюрократа полковника з відділів та управлінь.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...