Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Новенький Новенький 13:58, 19 апр 2024
3годом Департамент оборони закликав прибрати запропоновану поправку, аргументуючи це тим, що допомога "Азову" вже має бути заборонена законом "Ліхі", який встановлює, що "ніяка допомога не повинна надаватися ... будь-якому підрозділу сил безпеки іноземної держави, якщо держсекретар має достовірну інформацію про те, що такий підрозділ вчинив грубе порушення прав людини". Тоді заборона на передачу озброєння "Азову" не була включена до остаточного закону.
 
Проте у 2017 році ця поправка вже містилась у тексті Appropriations bill. Наявна вона і в цьогорічному законопроєкті про оборонні асигнування.
 
Показово, що закон "Ліхі", який вимагає розгляд інцидентів порушення прав людини на основі конкретних фактів, не застосовувався щодо "Азову", а рішення про прийняття поправки першочергово ґрунтувалось на характеристиці "Азову" західними ЗМІ, які, вочевидь, сформували своє ставлення до підрозділу під впливом московської пропаганди.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 13:55, 19 апр 2024
Про це мало хто знає в Україні, і практично ніхто не говорить публічно. Час звернути увагу на цю кафкіанську ситуацію і надати їй розголосу.
 
Від 2017 року і дотепер у низці Законів про консолідовані асигнування США (Appropriations bill) міститься наступна поправка: "Жодні кошти, надані цим Законом, не можуть бути використані для надання зброї, навчання або іншої допомоги батальйону "Азов"".
 
У 2015 році конгресмен Джон Коньерс-молодший, демократ від штату Мічиган, запропонував цю поправку до Закону про асигнування Міністерства оборони на фінансовий рік, що закінчувався 30 вересня 2016 року. Конгресмен вніс цю пропозицію, зазначивши, що журнал Foreign Affairs, а також "інші провідні ЗМІ" охарактеризували батальйон "Азов", як "відверто неонацистський" і "фашистський"...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...