Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 14:50, 12 фев 2024
У 2014 році держава конфіскувала майже 100 тисяч тонн нафтопродуктів у структур Сергія Курченка — олігарха часів Януковича, який утік з України до рф.
 
Як встановило слідство, за допомогою політичного лобі колишнього народного депутата ці нафтопродукти передали для реалізації профільному держпідприємству, щоб наповнити держбюджет. На той час це держпідприємство очолювали керівники, які були підконтрольні бізнес-партнеру ексдепутата.
 
За вказівкою фігурантів справи посадовці цього держпідприємства сприяли продажу майже 100 тисяч тонн нафтопродуктів за суттєво заниженими цінами групі компаній, власником якої був бізнес-партнер ексдепутата.
 
За даними слідства, далі ці нафтопродукти реалізовувались на заправках цієї групи компаній та в інших мережевих АЗС, а отриманий дохід концентрувався у бенефіціарів схеми...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:52, 12 фев 2024
Для створення видимості, що арештовані нафтопродукти передані для потреб Міністерства оборони, держпідприємство здійснило відповідні поставки на комерційній основі, за які Міноборони розрахувалося у повному обсязі. Але МОУ отримало всього 1,6% із т. зв. «нафтопродуктів Курченка». Все решта – це були нафтопродукти закуплені у тієї ж групи компаній, яка, у свою чергу, закуповувала їх у рф та білорусі. У цей же час фігуранти реалізували таку ж номенклатуру товару на свою групу компаній за ціною вдвічі дешевше, ніж на Збройні сили.
 
На переконання слідства, колишній нардеп забезпечував політичне прикриття цих оборудок використовуючи свій вплив та адмінресурс щодо державних підприємств, судових і правоохоронних органів, які були дотичними до конфіскації цих нафтопродуктів.
 
У 2020 році суд ухвалив рішення про спеціальну конфіскацію на користь держави вищезгаданих нафтопродуктів та грошових коштів, отриманих від їх реалізації...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 16:05, 12 фев 2024
Юрій Гудименко: Сьогодні НАБУ прийшло з обшуками до Сергія Пашинського, безпосереднього «двіжка» створення «Нептуна», «Стугни», «Вільхи», САУ «Богдана» і багатьох інших видів озброєння. Прийшли по справі 2015 року (зараз 2024-й, якщо що), з якої випливає, що Пашинський незаконно конфіскував паливо, яке належало Курченку, і передав його державі. Так, звучить абсурдно, але сутність справи саме така.
 
Вам може подобатись Пашинський, вам може не подобатись Пашинський, ви можете ненавидіти Пашинського або бути від нього в захваті, але коли приходять з обшуком по справі, якій майже десять років, то це означає лише одне: була дана команда «зверху», а фактів злочину немає. Тому достається з поличок щось, ну хоч щось, з цього «щось» здувається пилюка, і з закритими очима починається процес. Кейс Мазепи всі бачили? Ну ось...
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 16:05, 12 фев 2024
Мені огидно, що НАБУ, на яке покладали так багато надій наші західні партнери, перетворилося на банальне бюро виконання політичних замовлень. Планувалося стояти на захисті закону, а доводиться стояти на захисті Курченка. Фу.
 
А в Кремлі знову свято. Багато свят у них останнім часом.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 16:14, 12 фев 2024
Новенький (16:05, 12 фев 2024)
Сьогодні НАБУ прийшло з обшуками до Сергія Пашинського, безпосереднього «двіжка» створення «Нептуна», «Стугни», «Вільхи», САУ «Богдана» і...Прийшли по справі 2015 ..з якої випливає, що Пашинський незаконно конфіскував паливо, яке належало Курченку, і передав його державі. Так, звучить абсурдно, але сутність справи саме така.

В июне 2014 года сменился директор госпредприятия "Укртранснафтопродукт". Новым руководителем стал бизнесмен Владимир Гаврилов. Назначен он был директором ответственного департамента Минэнерго Андреем Бойчуком, который работал инженером-ремонтником госпредприятия "Укртрансгаз", а во время Евромайдана стал одним из сотников Самообороны Майдана.
 
В справке указывается, что свою должность он получил по "квоте Пашинского".
 
Практически сразу после назначения Гаврилова "Укртранснафтопродукт" обратилось в МВД с просьбой передать им "на ответственное хранение" арестованное имущество Курченко.[/quo
Подобається 2 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 16:18, 12 фев 2024
Новенький (16:05, 12 фев 2024)
Мені огидно, що НАБУ, на яке покладали так багато надій наші західні партнери, перетворилося на банальне бюро виконання політичних замовлень.

15 октября 2014 года "Укртранснафтопродукт" документально обязался передать одной из компаний группы "Фактор" – "Укройлпродукт" все арестованные в Херсоне "вещественные доказательства". Без всяких аукционов и конкурсов, все – единому покупателю.
 
"Укртранснафтопродукт" продал нефтепродукты компании Тищенко по цене ниже рыночной.
 
Убыток государства, по подсчетам СБУ, составил около 33 миллионов гривен. Приблизительно столько же могла заработать группа "Фактор", поскольку топливо реализовывалось по вполне рыночным ценам.
 
22 ноября прошлого года был захвачен Одесский нефтеперерабатывающий завод. В записке утверждается, что завод захватывали бойцы подразделений "Гепард", а также батальонов "Киев" и "Днепр".
 
Нефтепродукты достались "Фактору", снова по заниженной  цене....[/q
Подобається 2 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 16:55, 12 фев 2024
Новенький,   вор должен сидеть в тюрьме - это основа демократии и цивилизационного развития...
Подобається 2 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене
Гриць Зубажіленко Гриць Зубажіленко 17:02, 12 фев 2024
Новенький,  Ну Пашинского обвиняют не в том, что он "конфисковал у РФ и передал в ВСУ", а в том, что продал и деньги присвоил. А это разные вещи.
Подобається 1 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 17:23, 12 фев 2024
Гриць (17:02, 12 фев 2024)
продал и деньги присвоил
Куда потратил?
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Дюма Дюма 20:41, 12 фев 2024
Це НАБУ - та створити б в 2005 -му році, коли повернене майно клята Юлька виставила б на аукціон, тим самим вбивши двох зайців. А зараз то шо, ну заберуть у Пашинського корали , ну передадуть куклам-муклам з АРМИ, а далі що ? Або дістанеться за безцінь Непашинському, або що ще гірше, матьбиїївйо, державі, тобто, розкрадачам найбезпринципнішим із можливих.
ХорошА НАБУ - к обеду.  
Подобається 5 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Гриць Зубажіленко Гриць Зубажіленко 22:02, 12 фев 2024
Новенький (17:23, 12 фев 2024)
Куда потратил?
Почему именно "потратил", а не сложил под камень "на чёрный день"?
Подобається 1 Не подобається 4
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...