Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Anton Blagov Anton Blagov 20:55, 25 сен 2023
Посол Польщі у Канаді Вітольд Дзельський зажадав вибачень за присутність Гунька в парламенті країни.
 
"Українські та канадські лідери вітали члена Waffen-SS Galizien, сумнозвісного українського військового формування Другої світової війни, відповідального за вбивство тисяч поляків і євреїв. Польща — найкращий друг України, але вона ніколи не погодиться вибілити таких лиходіїв, я чекаю на вибачення, — зазначив Дзельський.
 
Польща вже раніше робила різкі заяви щодо дивізії "Галичина". Приміром, у 2019 році президент Польщі Анджей Дуда звинуватив УПА і дивізію СС "Галичина" у знищенні села Гута Пеняцька (Бродівський район, Львівська область) у 1944 році. Більшість населення села становили поляки, а каральна операція була проведена у відповідь на активність партизан і підпілля.
 
"Геноцид, який тут зробили вояки дивізії СС Галичина і Української повстанської армії, був одним з найбільших в багаторічній низці злочинів...
Подобається 1 Не подобається 6
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 20:52, 25 сен 2023
Спікер Ентоні Рота перепросив за запрошення та оплески для Ярослава Гуньки, у заяві Роти сказано, що він єдиний несе відповідальність за появу Гуньки перед парламентарями. Він додав, що його колеги-депутати та українська делегація не знали про його плани запросити Гуньку.
 
"У своєму виступі після звернення президента України я впізнав у залі галереї людину. Пізніше мені стало відомо про більше інформації, яка змушує мене шкодувати про моє рішення", — сказав він.
 
Лідер канадської опозиційної консервативної партії П'єр Пуальєвр заявив, що прем'єр-міністр Трюдо також несе відповідальність за інцидент і закликав його вибачитися, передає BBC. Але в офісі Трюдо заявили, що рішення запросити пана Гуньку було прийнято одноосібно офісом спікера, і вибачення "було правильним вчинком".

 
Подобається 1 Не подобається 6
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 20:49, 25 сен 2023

Обурена єврейська громада Канади, до неї приєдналася Польща
 
Поява 98-річного ветерана дивізії "Галичина" Ярослава Гуньки у канадському парламенті викликала чималий резонанс. Гуньку вітали оваціями 22 вересня під час виступу президента Володимира Зеленського перед парламентом та в присутності прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.
 
Спікер парламенту Канади Ентоні Рота публічно перепросив та сказав, що йому та українській делегації не була відомою ця деталь.
 
Канадська група Центр у справах Ізраїлю та євреїв (The Centre for Israel and Jewish Affairs) заявила, що глибоко стурбована вшануванням ветерана нацистської дивізії, який "брав участь у геноциді євреїв".
 
Центр вивчення Голокосту "Друзі Симона Візенталя"  оприлюднив заяву, в якій говориться, що дивізія "Галичина" "несе відповідальність за масові вбивства невинних мирних жителів з рівнем жорстокості та злоби, які неможливо уявити" та його "злочини проти людства під час Голокосту добре задокументовані"
Подобається 1 Не подобається 6
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...