Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 20:13, 18 сен 2023
«План застосування Збройних сил, затверджений тодішнім головою Міноборони Кліхом, передбачав, що самостійна оборона країни триватиме максимум два тижні, а через сім днів ворог вийде на правий берег Вісли. Документи чітко показують, що Люблін, Жешув і Ломжа могли бути польською Бучею».
 
Відступ польських збройних формувань за Віслу означав би втрату 40% території та їх здачу в окупацію наступаючим військам супротивника фактично без бою.
 
Згідно з документом, Збройні сили у випадку бойових дій «захищатимуть свою територію, повітряний простір та територіальні води, щоб максимально затримати темп наступальної операції супротивника та зупинити його атаку на рубежах у районі річок Вісла та Вепр».
 
Далі основні зусилля будуть спрямовані на припинення наступу противника та утримання плацдармів на правому березі Вісли.
 
Водночас зазначається, що силам НАТО необхідно було б до 14 днів для розгортання міжнародного військового контингенту на території Польщі.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Дюма Дюма 21:56, 18 сен 2023
Наразі цей документ не має військової цінності і може бути лише засобом політичної гри.
Зате має для українців, особливо напередодні Майдану 24-го року.
Люблін, Жешув в 2011-му могли бути включені ЗСП лише в полосу наступу 1-го Українського фронту, тобто Україна, як незалежна держава до уваги не бралася.
І от Майдан 14-го, коли п"ять (чи шість) західних облрад заявляють про відмову своїх регіонів платити данину києво-печерському ігу і як результат в лютому 22-го посольства переїжджають до Львову, а значить Жешув-Люблінське воєводство вже розглядається як глибокий тил.
На Майдані 24-го треба б цей факт врахувати. І углубити, і розширити. Хто тут ще хотів би поближче до НАТО, подалі від Улусу ? Не прозівайте команду "товсь" !  
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Гриць Зубажіленко Гриць Зубажіленко 23:55, 18 сен 2023
Новенький (20:13, 18 сен 2023)
передбачав, що самостійна оборона країни триватиме максимум два тижні, а через сім днів ворог вийде на правий берег Вісли
А потом оказалось, что "вторая армия Мира" – просто кусок говна
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...