7 травня 2024, 12:34

На ''інтронізацію'' Путіна. Росія: шлях від ''Третього Риму'' до Четвертого Рейху

Сьогодні в Кремлі російський диктатор проводить власну "інтронізацію" – з собою, довічним імператором-президентом, попами у розшитих золотом рясах, військовими, які вбивають людей (не лише українців, а й власних підданих, яких женуть на війну). "Інтронізація" Путіна, в усій її імперській помпезності, є частиною російської теорії возвеличення Росії над іншими народами.

Як Росія готувалась до нападу на Україну

Рішення воювати з Україною, судячи з об'єктивних даних, у Москві було прийнято задовго до початку бойових дій проти України у 2014 році.

Серія торговельних війн Росії проти України – газові, шоколадні, сирні, м'ясно-ковбасні. Згадую, як мене, у якості журналіста, московський "Газпром" запрошував на "святкування" нового, 2006 року, у Москву. Російські піарники тоді збирали пул українських журналістів. Аби в ніч на 1 січня показати, як Росія урочисто перекриває газові вентилі Україні. Новорічний подарунок Україні, так би мовити: танці-пляски, ікра-водка, газова атака на Україну, святковий бенкет – все по плану російських сценаристів. Я, звісно, послав "Газпром-медіа" з його пропозиціями грошей і розваг у тепер вже всім відомому напрямку. По-суті, це було схоже на оголошення війни. Економічної. Але багато телеканалів з України поїхали транслювати у своїх ефірах всі ці новорічні провокації "Газпрому".

Тепер я розумію, що тоді, 1 січня 2006 року, Кремль проводив планову, як тепер кажуть, ІПСО проти України. Демонструючи Києву свою газову могутність і лякаючи українців картиною суцільного Апокаліпсису – замерзаючими без російського газу містами України. Росіяни проводили традиційне активне залякування українців і, водночас, привчали власне населення, яке згодом Кремль пожене вже на відкриту війну з Україною до того, що будь-яка форма війн з Україною є єдино можливою формою існування самої Росії. Всі ці економічні війни були складовою повномасштабного російського вторгнення в Україну. Чому важливо розуміти й розпізнавати етапи підготовки РФ до повномасштабної війни? Бо це не остання війна, яку готує і починає Росія. І чим раніше політичне керівництво країн, які перебувають під прицілом Кремля, зорієнтується у тому, що відбувається, тим більший проміжок часу матиме ця країна для організації своєї оборони.

Фаза інформаційної інвазії. Серед росіян були науковці, які попереджали про підготовку Росії до нападу на Україну

Українська науковиця, відома лікарка, член-кореспондентка Національної Академії Наук України Валентина Чопяк згадує, що на одному з наукових конгресів, за багато років до початку війни Росії проти України, відомий російський науковець попередив своїх українських колег, що Росія готує проти України, як він сказав, "страшну і велику війну". За словами російського академіка, йому було відомо про те, що в Росії, щонайменше 17 науково-дослідних інститутів вже працюють над підготовкою до вторгнення в Україну. У цих наукових інститутах розробляли і вдосконалювали методики ведення війни звичайними засобами. А також – за допомогою неконвенційної – хімічної й бактеріологічної зброї. Та інших типів озброєнь. Але особливу увагу росіяни вже тоді зосередили на засобах інформаційного впливу на великі маси людей. Серед російської наукової еліти були люди, які попереджали про те, що насувається справжня катастрофа – політичне керівництво Росії готує масштабну війну. Із зрозумілих причин ми не публікуємо прізвища російських науковців, які намагались донести цю інформацію назовні. Всьому свій час. Просто зафіксуємо, що такі були. Ось що згадує у цьому інтерв'ю Валентина Чопяк (дивіться з другої хвилини цього відео, тайм-код 00:02:03:00).

Першим етапом вторгнення Росії в Україну була "інформаційна" фаза. Під час якої російська пропаганда "перекодовувала" свідомість мільйонів людей на хвилю російської військової доктрини. Більше того, російські вчені працювали над темою впливу російської пропаганди на фізіологічний стан організму людини. І, треба визнати, досягли у цьому питанні помітних успіхів. Здатність опиратись масованій пропаганді, яку одночасно поширюють різноманітні ЗМІ, за даними науковців, коливається в межах приблизно 10 відсотків від загальної кількості населення. Подібні дослідження переконали ідеологів російської агресії у тому, що методична робота із свідомістю мільйонів росіян (як і українців – до 2014 року в Україні безперешкодно працювали як російські інформаційні платформи, так й афільовані з ними ресурси і телеканали в Україні, які фінансувались представниками Кремля – як у випадку з медіа-холдингом Віктора Медведчука), дозволить селекціонувати гібридну популяцію людини, керовану з єдиного центру спеціально розробленими сигналами пропаганди. Російські інформаційні селекціонери досягли успіху у цій справі.

Російська церква як частина ідеології війни і вторгнення Росії в Україну

На підтвердження масового помутніння свідомості під впливом агресивної і нестримної дезінформації, з окопів давно вийшла й РПЦ. Яка є одним із інструментів російської колонізаторської доктрини. У березні 2024 року, під керівництвом російського патріарха Кіріла-Гундяєва, клірики Російської Православної Церкви проголосили "священною" війну Росії проти України. Насправді – диявольською війною, з огляду на масштаби руйнувань і вбивств, влаштованих під прикриттям релігійної риторики. До речі, про риторику: під час процедури "інтронізації", російський патріарх Кіріл "с дерзновєнієм" побажав, щоб кінець віку означав й кінець перебування Путіна при владі. Що саме мав на увазі Кіріл-Гундяєв? Патріарх Московський молився за "безсмертя" диявола чи озвучив бажання, аби старіючий диктатор Путін забрав із собою в могилу все, що його оточує? Співзвучно, погодьтеся, із виступами іншого апологета російського фашизму – Дмітрія Мєдвєдєва, який регулярно лякає світ ядерним Апокаліпсисом. Мабуть, і російський патріарх, і рупор рашизму працюють за одними методичками, розписаними в ФСБ. В обох варіантах, це не має нічого спільного з християнством. Таким чином російське православ'я спотворило Новий Заповіт. А істоти в рясах, на очах у всього світу, "підігнали" вчення Ісуса Христа під "проповіді" диктатора Путіна про користь війни і потребу її вести. Нагадаю, що Путін, у цьому контексті, пошкодував лише про те, що "ще раніше не почав цю війну". Війну, у якій російські клірики фактично оголосили обов'язком православних росіян масове вбивство українців, руйнування міст і вигнання мільйонів людей на чужину. Так російські лідери вчення Христове підмінили доктриною сучасного фашизму і поєднали його з традиційним російським націоналізмом. У виконанні проголошеного російською владою і духовенством "священного обов'язку", російську армію не стримують навіть удари по осередкам московського православ'я в Україні. Згадайте удари російськими ракетами по собору Московського патріархату (який прибрав з назви цю приналежність до РПЦ лише під час війни) в Одесі. Або подивіться на зруйновану російською артилерією церкву в українському місті Часів Яр.



Розбита російською артилерією церква у місті Часів Яр. Скріншот з відео.

Російські священники з РПЦ фіналізували експеримент Кремля по впливу на свідомість великої кількості, фактично, піддослідних людей. Технології інфо-зомбування дали потрібний російському керівництву результат. Так сучасна Росія, яка намагалась стати Третім Римом, перетворилась на Четвертий Рейх.

(далі буде)

Блог автора – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст блогу не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ньому піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора блогу.

На ''інтронізацію'' Путіна. Росія: шлях від ''Третього Риму'' до Четвертого Рейху

Сьогодні в Кремлі російський диктатор проводить власну "інтронізацію" – з собою, довічним імператором-президентом, попами у розшитих золотом рясах, військовими, які вбивають людей (не лише українців, а й власних підданих, яких женуть на війну)...

Захист бізнесу як складова українського опору

На минулому тижні Офіс генерального прокурора відзвітував, що завершив аудит кримінальних проваджень, які були порушено проти бізнесу і закрив близько 19% з них...

Лудоманія чи бойові дрони? Майданчики ігрової залежності – заборонити на період війни, всі гроші – на фронт!

Куди підуть мільярди – на віртуальні лохотрони й в кишені ділків чи на Сили Оборони і захист країни? Коли цю колонку було написано, прийшла трагічна звістка: на фронті загинув сержант 59 бригади Павло Петриченко...

The Russian Orthodox Church, which calls for a "holy" war, as a factor of global terrorism

The Estonian Minister of Internal Affairs compared the Russian Orthodox Church with Islamic terrorists, who also conduct a "holy war against the West...

Литовська Viči завозила до росії товари військового призначення?

Plungės kooperatinė prekyba – компанія групи Vičiūnai, відомої у нас під брендом VICI, – більше десяти разів завозила на свій завод у Совєтську Калінінградської області підсканкційні товари подвійного призначення, які можна використовувати для ведення війни...

Russia's plan for Ukraine. The main mistakes of the West in understanding Russia. Part 2

Continuation. The first part is here Recently, Deputy Chairman of the Russian Security Council Dmitry Medvedev addressed Russians against the backdrop of a map of Eastern Europe that demonstrates the Kremlin's aspirations...