Російського журналіста Forbes затримали за підозрою в поширенні «фейкових новин» про армію

Джерело: Reuters

Журналіста російського видання Forbes Сергія Мінгазова затримали за підозрою в “поширенні неправдивої інформації про російську армію”, повідомив журнал у п’ятницю, 26 квітня.

Фото: Сергій Мінгазов у Facebook

Адвокат Мінгазова Костянтин Бубон повідомив, що його підзахисний перебуває в слідчому ізоляторі в місті Хабаровськ.

Адвокат сказав, що Мінгазова затримали за репост публікацій про російські воєнні злочини в Бучі, де російські окупанти вбивали та катували українських мирних жителів.

У виданні Forbes Russia заявили, що не змогли зв’язатися з журналістом.

Російський проєкт “ОВД-Інфо” повідомив, що суд Хабаровського району розгляне питання про взяття журналіста під арешт в суботу.

Верховна Рада України ухвалила два закони, спрямовані на боротьбу з “чорним” експортом зерна та неповерненням валютного виторгу, що є важливим кроком у регуляції аграрного сектору.

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 9 травня, звільнив командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України Сергія Лупанчука з посади.

Машина для розмінування MV-4, зібрана та локалізована в Україні, отримала сертифікат відповідності.

У світі політичних зв’язків кожен хід у глобальній політиці має вплив, тож обговорення та аналіз майбутніх виборів у США, запланованих на 5 листопада 2024 року, є надзвичайно важливим. 

У Харкові викрили й затримали 24-річного “блогера”, який у соцмережах популяризував ідеї СРСР та поширював кремлівські наративи.