Назад

1 хв

14 кві. 2023

23050

100 найвпливовіших людей 2023 року за версією Time: 2 українки потрапили до переліку

Популярне

Поділитись:

100 найвпливовіших людей 2023 року за версією Time: 2 українки потрапили до переліку

Журнал "Time" опублікував список 100 найвпливовіших людей планети у 2023 році. Дізнайтеся детальніше, хто з українців потрапив до цьогорічного списку, а хто був там у 2022

Якщо ви цінуєте проект Visit Ukraine та нашу допомогу, ви можете підтримати роботу команди
Якщо ви цінуєте проект Visit Ukraine та нашу допомогу, ви можете підтримати роботу команди
ЗАДОНАТИТИ


Журнал Time на своєму офіційному сайті опублікував список 100 найвпливовіших людей світу 2023, яких обирали за шістьма категоріями: “Лідери”, “Титани”, “Новатори”, “Кумири”, “Діячі мистецтва” та “Інноватори”. 


Цього року до переліку потрапили дві українки –  перша леді України Олена Зеленська та лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук. Українки були обрані у категорії “Лідери”. Минулого року в цій категорії були відзначені два найвпливовіших українці – Президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 


Два роки поспіль за версією журналу Time “Лідерами” є Президент США Джо Байден та Канцлер ФРН Олаф Шольц. Також у 2023 році в категорії відзначили експрезидента Бразилії Луїс Інасіо Лула Да Сілва, прем’єра Японії Фуміо Кішіда, лідера демократів у Палаті представників Конгресу США Гакіма Джеффріса, заарештованого у рф журналіста The Wall Street Journal, громадянин США Еван Гершковича та інших. 


У порівнянні з минулим роком перелік залишили президент рф володимир путін та голова КНР Сі Цзіньпін. 


“Титанами” у 2023 році стали американська акторка Анджела Бассет; бізнесвумен, вдова Стіва Джобса, Лорен Павелл Джобс; футболіст Ліонель Мессі; інженер, підприємець та винахідник Ілон Маск тощо. Торік в цій категорії відзначили генерального директора компанії Apple Тіма Кука, голову Європейського центрального банку Крістін Лагард та режисера південнокорейського серіалу "Гра в кальмара" Гвана Дон Хьока, а також Опру Вінфрі та Мішель Йо. 


Статус “Інноватора” у 2023 році отримали колишній президент та генеральний директор компанії The Walt Disney Company Боб Айгер, журналіст та медіакерівниця Сара Кейт Елліс та французький футболіст Кіліан Мбаппе. У 2022 році в даній категорії були відзначені головний редактор «Українська правда» Севгіль Мусаєва та акторка Зендая.


“Новаторами” 2023 року визнали американську реперку та співачку Доджу Кіт, гірськолижницю Мікаелу Шиффрін та супермодель Беллу Хадід. У 2022 році дане звання отримали директор фармацевтичної корпорації Moderna Стефан Бансель, фотограф Нен Ґолдін та китайська фристайлістка Ейлін Гу.


“Кумирами” 2023 року назвали американську комедійну актрису Дженніфер Кулідж, письменника Салмані Рушді та британського короля Чарльза ІІІ. Кумирами 2022 року були головний редактор російської «Нової газети» Дмитро Муратов, британська співачка Адель та іспанський тенісист Рафаель Надаль.


Актори та актриси Майкл Б. Джордан, Колін Фарелл, Дрю Беррімор, Алі Вонг та Остін Батлер стали “Діячами мистецтва”-2023, змістивши з лідерських позицій тогорічних переможців: актрис Мілу Куніс і Сару Джессіку Паркер та актора Ченнінг Татум.


Нагадаємо! Раніше ми писали, що Україна потрапила до 20 найвпливовіших країн у рейтингу Global Soft Power Index 2023. Детальніше про це у нашому матеріалі.




Вас може зацікавити:


Visit Ukraine Donation – зробіть добру справу та важливий внесок в Перемогу України;

Visit Ukraine Tours – найбільша онлайн-база з турів Україною на будь-який смак;

Visit Ukraine Merch – обирайте патріотичний одяг та аксесуари з доставкою по всьому світу;

Visit Ukraine News – оперативно дізнавайтесь важливі новини та оновлення у нашому Telegram-каналі;

Cooperation – співпраця та рекламні інтеграції з проектами Visit Ukraine та Visit World.




Рекомендовані статті

1 хв

Популярне Персональний юрист з візових та міграційних питань на Visit Ukraine: як скористатися новою послугою 

Персональний юрист з візових та міграційних питань на Visit Ukraine: як скористатися новою послугою 

Переїзд до іншої країни - це серйозний процес, до якого треба готуватися та знати усі нюанси. Для цього в пригоді стане юридична підтримка. Дізнайтеся детальніше про переваги послуг особистого юриста

12 кві. 2023

Детальніше

1 хв

Події Писанки, паски та Великодній обід: головні Великодні традиції України

Писанки, паски та Великодній обід: головні Великодні традиції України

Для багатьох українців Великдень — надзвичайно важливе свято. Його традиції передаються з покоління в покоління та особливо шануються. Дізнайтеся детальніше про звичаї України, які роблять це свято унікальним

13 кві. 2023

Детальніше

1 хв

Популярне Дозвіл на проживання, інвестиції та бізнес: коли українцям може знадобитись особистий юрист у Туреччині

Дозвіл на проживання, інвестиції та бізнес: коли українцям може знадобитись особистий юрист у Туреччині

Життя у новій країні - це завжди виклик. При переїзді мігранти часто стискаються з проблемою пошуку житла, мовним бар'єром та інше. Дізнайтеся детальніше, в яких ситуаціях українцям може допомогти особистий адвокат у Туреччині

13 кві. 2023

Детальніше

1 хв

Правила в'їзду Як приїхати з Німеччини в Україну: зручні маршрути

Як приїхати з Німеччини в Україну: зручні маршрути

Відсутність авіасполучення скорочує можливі варіанти потрапити в Україну. Але наземні кордони держави відкриті, тож ми підготували маршрути для в'їзду в Україну з Німеччини

14 кві. 2023

Детальніше