Колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр оприлюднила виправлену декларацію за 2023 рік. У ній вказано, що ексчиновниця отримала 101 тис. грн зарплати на основному місці роботи у компанії, основними кодами діяльності якої вказано виробництво чавуну, сталі та феросплавів, виробництво зброї та боєприпасів, механічне оброблення металевих виробів та виробництво військових транспортних засобів. 

Про це дізналося «Слідство.Інфо» з декларації Ганни Маляр. 

Раніше Ганна Маляр заявляла, що «займається розвитком проєктів, які поширюють інформацію про нашу війну в західних країнах, без підтримки держави». Зокрема, вона повідомляла, що знімає фільм «з телевиробниками двох найбільших європейських країн». 

У 2023 році Ганна Маляр задекларувала 101 тис. грн доходу в компанії, основними кодами діяльності якої вказано виробництво, зокрема, зброї та боєприпасів. 

За даними фінансової звітності, за 2023 рік ця компанія мала 561 млн грн доходу від реалізації продукції і 82 млн грн чистого прибутку, в той час, як у 2022 році у компанії не було доходів. 

Журналісти «Слідства.Інфо» зателефонували Ганні Маляр, щоб запитати, яку посаду вона там обіймала і чому в компанії так сильно виріс дохід того ж року, коли вона почала там працювати. 

«Я там більше не працюю, це було три місяці до Нового року. Мене запросив Олександр Носов, я там налагоджувала юридичний відділ», прокоментувала Ганна Маляр.  

Співвласниками цієї компанії є Олександр Носов, Дмитро та Степан Сичі. Олександр Носов — ексрадник Офісу президента та колишній член наглядової ради «Укроборонпрому». У серпні 2021 року разом з Ганною Маляр був призначений заступником міністра оборони Андрія Тарана. 

Носов раніше був засновником компанії «Дніпро Спецтех» — виробника, який спеціалізується на виробництві запчастин для промислового обладнання, дорожньої спеціальної техніки та шасі для бронетранспортерів. У 2019 році ЗМІ писали про те, що компанія частково переносила виробничі потужності до Польщі через бюрократичні складнощі. Зараз бенефіціарним власником є донька Носова Анастасія Зайонц

За даними Харківського антикорупційного центру, одна з компаній Дмитра і Степана Сичів ПП «Патар» фігурувала у кримінальному провадженні щодо розтрати 5 млн грн державних коштів під час реалізації державної програми з примусового встановлення вузлів контролю спожитого газу у Харкові. 

Окрім доходу від цієї компанії, Маляр також задекларувала 1,06 млн грн зарплати в Міноборони, де вона працювала до вересня 2023 року, та 5,44 млн грн доходів чоловіка від підприємницької діяльності. Також Маляр вказала в декларації 45 тис. доларів США та 10 тис. євро готівкових заощаджень чоловіка, та 38 тис. грн на банківських рахунках. Сама Маляр у банку тримає 385 тис. грн. Вадим Маляр позичив фізособі Андрію Кривому 2 млн грн. 

Згідно з декларацією Маляр за 2022 рік, чиновниця вказала продаж обома з подружжя нерухомості на 7,1 млн грн (дві квартири — на 40 і 46 кв. м.). При цьому підприємницькі доходи чоловіка становили трохи менше 1 млн грн. У 2022 році чоловік позичав тому ж Кривому 5 млн грн, а сама ексзаступниця міністра позичила 2,1 млн грн Людмилі Іванівні Рудій. Руда разом з Маляр заснували ГО «Центр правових і кримінологічних досліджень».

Читайте також: «Це звичайний спосіб збереження грошей у часи інфляції»: депутат у 2023 році купив собі два годинники за майже мільйон гривень