Спеціальні потреби

Глава контррозвідки США: масштаб іноземних шпигунських операцій і кібератак - "вражаючий і жахливий"


Майкл Кейсі свідчить перед комітетом із розвідки Сенату США перед його призначенням на посаду директора Національного центру з конрррозвідки та безпеки США, 12 липня 2023. AP Photo/Mariam Zuhaib
Майкл Кейсі свідчить перед комітетом із розвідки Сенату США перед його призначенням на посаду директора Національного центру з конрррозвідки та безпеки США, 12 липня 2023. AP Photo/Mariam Zuhaib

США постають перед значною кількістю безпекових загроз, пов'язаних зі шпигуванням і кібератаками на користь Китаю, Росії, Ірану і Північної Кореї. Про це заявив Майкл Кейсі, глава Національного центру з контррозвідки та безпеки США - National Counterintelligence and Security Center (NCSC).

В інтерв'ю виданню NPR, він сказав, що масштаб іноземних шпигунських операцій, кібератак та економічного шпигунства проти Сполучених Штатів - "вражаючий і жахливий".

Хоча головні опоненти Вашингтона на міжнародній арені - Китай, Росія, Іран і Північна Корея - лідирують, він сказав, що інші гравці також "намагаються вкрасти будь-яку інтелектуальну власність".

Лідером у цьому є Пекін, сказав Кейсі, і пояснив, що Китай прагне "витіснити Сполучені Штати в ключових технологіях, як військових, так і невійськових", щоб стати провідною силою у світі. Через це китайські агенти намагаються викрадати американські комерційні секрети, передові дослідження і технології.

Кремль представляє іншу загрозу, при чому Москва не націлена на економічні секрети США, а намагаються вкрасти державні таємниці. Натомість, за словами Кейсі, "вони все ще більше дотримуються своєї класичної моделі державних секретів, військових секретів".

Раніше Голос Америки повідомляв, що Росія успішно відновила шпигунські операції проти Заходу після того, як сотні її оперативників були вислані після вторгнення Москви в Україну в 2022 році. Аналітики попереджають, що Кремль використовує мережу підставних осіб, щоб проникнути в європейські країни та вести розвідувальні операції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG