Новоукраїнка : Хроніка подій кінця березня, або мер пише у мережі

Нам пише мер Новоукраїнки Олександр Корінний. Читаємо уважно!

«Комунальні заклади, установи та підприємства продовжують збір коштів для наших Захисників та Захисниць.

Колектив КНП «Новоукраїнська міська лікарня» зібрав та передав 62200 грн. для потреб військових.

Ще 3000 грн. задонатив колектив Міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

За нашу з вами підтримку нам вдячні військові, яким ми передаємо необхідні речі або долучаємося до їхніх зборів. Цього разу ми отримали подяку за надання цільової субвенції на закупівлю безпілотних літальних апаратів та інших технічних засобів.

Внесок кожного важливий, і пам’ятайте, що маленьких донатів не буває.

Ми і надалі допомагатимемо нашим Захисникам, які вибивають орків з української землі.

Наразі очікуємо поставку якісних засобів радіоелектронної боротьби, на які, на даний момент, утворилася черга. Щойно вони з’являться в Україні, то відразу будуть направлені до військових.

Цього тижня відбулося чергове засідання сесії Новоукраїнської міської ради. Коротко про головне: понад 11 мільйонів гривень на підтримку військовослужбовців, новий екскаватор JCB для потреб комунальних підприємств, автобус для перевезення жителів громади та багато інших важливих рішень. Детальніше https://www.facebook.com/NovoukrainskaTG/posts/731883589070004

Маємо чергове поповнення в медичній родині нашої громади. З 19 березня в КНП “Новоукраїнська міська лікарня” працевлаштована на посаду лікаря-патологоанатома Юлія Петренко. Юлія Володимирівна у 2011 році закінчила Запорізький державний медичний університет за спеціальністю “Лікувальна справа”, у 2012 році отримала звання лікаря-спеціаліста за спеціальністю “Патологічна анатомія”. У 2021 році присвоєно першу кваліфікаційну категорію. Вітаємо на новій посаді.

Протягом тижня міська лікарня отримала гуманітарну допомогу від БО «100 відсотків життя. Кропивницький» (продукти харчування) та БФ “ІВІК” (6 нових потужних інверторних кондиціонерів для операційного та реанімаційного відділень).

Надзвичайно насиченими були минулі вихідні.

У суботу в нашій громаді відбулася унікальна подія з мережування для громад-партнерок Програми USAID DOBRE «ЗЕРНА ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ», яку організувала Агенція сталого розвитку «Хмарочос» у партнерстві з Новоукраїнською ТГ. Представники 11 громад ділилися досвідом про те, як залучати жителів до використання інструментів участі, як посилити соціальну згуртованість, участь молоді у прийнятті рішень, взаємодію та партнерство громадських організацій, ОМС, бізнесу, як сприяти збільшенню дієвих громадських організацій в громаді. Дякую усім за організацію та проведення надзвичайної події.

Ми вже розповідали про три команди апшифтерів, які написали круті проєкти і отримали шанс втілити свої ідеї, пройшовши відбір нової хвилі програми UPSHIFT. Так от, у неділю відбулася презентація ідей молодіжних ініціатив, під час якої обговорили з молоддю можливі формати співпраці та взаємодії на різних рівнях. Незабаром ви зможете детальніше дізнатися про кожен з проєктів, які будуть реалізовуватися в Новоукраїнській громаді.

А вже на початку нового тижня Новоукраїнську ТГ відвідала правозахисниця та експертка з гендерних питань, виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дуднік, яка провела тренінг «Взаємодія з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного із конфліктом (СНПК), що варто і не варто робити під час спілкування». Це важливо, це потрібно, це, на жаль, актуально. Дякуємо досвідченій тренерці Інзі Дуднік за цей тренінг та багаторічну підтримку нашої громади.

21 березня представники Херсонського державного аграрно-економічного університету провели зустрічі з учнями 10-11 класів, під час яких розповіли про умови вступу та навчання в університеті. Варто зазначити, що наша громада підписала меморандум про співпрацю із зазначеним ВНЗ.

У міській центральній бібліотеці відбулося знайомство з творчістю поетів, одягнених в піксель. Знайомились з поетами сучасності, їх творами, де кожне слово, як куля, б’є просто в серце своєю правдою, своєю силою, спонукає до роздумів та допомагає по іншому осмислити події сьогодення. Відкривали для себе творчість лауреатки Шевченківської премії 2023 року, військової медикині – Ярини Чорногуз, волонтера та військового – Максима Кривцова, поета Гліба Бабіча, та найщемливіше – загиблого земляка-розвідника з Кропивницького, – Владислава Онищенка.

У Захарівській філії центральної бібліотеки відбулася презентація книги Максима Кривцова “Вірші з бійниці”.

У молодіжному просторі 2ROOM, в рамках діяльності Батьківського клубу, міською центральною бібліотекою проведено краєзнавче інформ-досьє “Старі фотографії розповідають”. Учнівська молодь здійснила віртуальну екскурсію містом, знову знайомилася з його окремими спорудами та місцинами, пізнавала невідомі до цього факти історії розвитку міста.

У Дитячій музичній школі пройшов перший відбірковий тур обласного конкурсу учнів мистецьких шкіл “Паросток”.

Також не забувайте, що ми маємо бути готовими до будь-яких викликів, пов’язаних з агресією рф, тому дбаємо про запаси води та заряд гаджетів. У випадку довгих блекаутів – будуть задіяні у роботу усі  Пункти незламності. Тут уся інформація про них http://surl.li/nudyg

Отакий коротенький звіт про те що діється в громаді. Але чи до всього дотична влада і чи багато її заслуг в тому? Робота бібліотек – як працювали так і працюють без втручання влади. Збір коштів серед лікарів та працівників комунальних закладів- спробуй не задонать…. Всюди всі все збирають(донатять). Є зрушення – виділення коштів на військові потреби в розмірі 11 000 000 сесією… А також веб- трансляції сесій – за три з половиною роки дочекалися. А коли ж буде обіцяне веб- спостереження за роботами на фонтані?

 Знову нові словечки в багатостраждальну українську мову – апшифтери з’явилися… Чи всі в громаді знають хто це? Словник їх називає радикальними дауншифтерами… Приїхали…  Чи залишаться незабаром у вжитку українські слова і невже немає відповідних аналогів?

І на закуску- мер Корінний відбуває у Страсбург і на всю Новоукраїнку транслює звідти Гімн України.

 За матеріалами відкритих джерел