У Криму був уражений захоплений під час окупації український корабель “Костянтин Ольшанський” — ВМС ЗСУ

ЗСУ завдали удару ракетою “Нептун” по кораблю “Костянтин Ольшанський”, який захопили росіяни під час окупації Криму. Його ушкодження уточнюються. Також уражені 23 березня ВДК “Азов”,”Ямал” та розвідувальний корабель “Іван Хурс” не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері FREEДOM.

За його словами, український великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, який з того часу стояв у бухті Севастополя та його почали розбирати на запчастини й грабували, був уражений і наразі небоєздатний. Водночас ступінь пошкоджень ураженого судна ще визначається. Його захопили під час окупації півострова у 2014 році.

“Корабель цей повинен був використовуватися Україною. Тому було прийняте рішення про ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”, — зазначив Плетенчук.

Що відомо про вибухи у Севастополі 23 березня

В окупованому Севастополі ввечері 23 березня пролунало декілька потужних вибухів. Місцеві жителі нарахували 10 вибухів у місті. Окупаційний губернатор міста Михайло Развожаєв повідомив про роботу ППО у місті.

“За попередніми даними, збито кілька повітряних цілей. За інформацією від Рятувальної служби Севастополя, наразі зафіксовано повідомлення про те, що в районі вул. Щербака дитина дістала осколкове поранення. Також уламки впали в районі Індустріальної. Горить автомобіль і трава на ділянці”, — зазначив він.

Також місцеві Telegram-канали публікували відео вибухів та роботи російської системи ППО.

За інформацією військово-патріотичного руху “Атеш”, після ракетної атаки ввечері 23 березня, “силовики” та співробітники ФСБ РФ ходять по квартирах місцевих жителів для перевірки телефонів.

У ЗСУ підтвердили, що успішно уразили великі десантні кораблі “Ямал” та “Азов”, центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури ЧФ РФ в окупованому Севастополі.

Залишити коментар