xcounter
#

Яку небезпечну тенденцію показав удар сьогодні "Кинжалами" по Львівщині

17095
МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів
МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Чому ворог міг піти на цю атаку вже після відбитого масованого удару

Сьогодні вранці 24 березня 2024 року російські загарбники завдали удар аеробалістичними ракетами "Кинжал" по одному із об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині. Цей удар відбувся після оголошення нової повітряної тривоги о 9.31 ранку сьогоднішнього дня, після того, як була відбита нова масована атака ворога, за підсумками якої наші зенітники збили 18 КР та 25 "Шахедів".

Офіційно кількість відстріляних росіянами "Кинжалів" не заявлялась. Було лише повідомлення від глави Львівської ОВА Козицького про те, що зафіксованодва "прильоти" по об’єкту критичної інфраструктури, котрий уже зазнав ударів під час ранкового масованого обстрілу. Але і на підставі цього можемо зафіксувати, що у проміжку 21-24 березня 2024 року РФ застосувала мінімум 9 ракет "Кинжал".

Читайте також: Після ракетного удару ЗСУ в РФ у Чорному морі всього 7 десантних кораблів, а далі ще цікавіше
З чого складається аеробалістична ракета "Кинжал", зображення ілюстративне

По суті, тут мова про те, що рашисти атакували один і той же об’єкт критичної інфраструктури спочатку крилатими ракетами та/або "Шахедами", а потім за кілька годин завдали повторного удару "Кинжалами".

Навряд чи російські військові в цьому епізоді могли лише за 3 з чимось години встигнути провести дорозвідку ураженого об’єкта, ухвалити рішення на повторний обстріл, підготувати до злету та підняти для атаки чотири МиГ-31К з ракетами "Кинжал".

Скоріш за все, агресор в цьому епізоді саме так все і планував: тобто перший удар крилатими ракетами та/або "Шахедами", а за кілька годин другий удар "Кинжалами". Орієнтовно саме в той момент, коли на об’єкті можуть вже відбуватись пошуково-рятувальні та відновлювальні роботи, щоб збільшити кількість жертв та руйнувань.

МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Аналогічну тактику терору ворог уже використав під час ракетного удару по Одесі 15 березня 2024 року. Нагадаємо, що тоді ворог спочатку ударив по одному із об’єктів інфраструктури в місті, а за деякий час ударив балістичною ракетою "Искандер" туди ж, де вже відбувались пошуково-рятувальні роботи, і це збільшило кількість жертв (тоді загинула 21 особа, було поранено 73 особи).

Таке "ноу-хау" в тактиці терору РФ "напрацювала" ще під час кампанії ударів по Сирії. Слід бути готовими, що тепер цю "сирійську" заготовку рашисти при обстрілах нашої інфраструктури можуть почати використовувати частіше, що може зокрема ускладнювати рятувальні роботи та відновлення пошкоджених об’єктів.

МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: РФ за три дні відстріляла по Україні близько 150 ракет, на що звернути увагу