Чи ТЦК — розсадник дезертирства? Вибухові звинувачення депутатки

У Збройних силах готуються докорінно реформувати роботу територіальних центрів комплектування (ТЦК).

За офіційними даними Генерального штабу, лише 46% працівників цих установ брали участь у бойових діях під час російсько-української війни. Ця інформація стала відповіддю на офіційний запит народного депутата від партії “Слуга народу” Галини Третьякової.

У Збройних силах України налічується 5410 військових пенсіонерів віком до 60 років, які продовжують служити, їхній середній вік становить 45-47 років. Однак, за словами депутатки, кількість пенсіонерів віком до 60 років, які не залучені до служби в армії, перевищує 200 000.

Третьякова підкреслює, що працівники ТВК з їхніми навичками та ресурсами повинні долучитися до захисту держави на передовій, а не полювати на призовників у містах, щоб одразу відправляти їх у гарячі точки.

Народний депутат сподівається, що Головнокомандувач ЗСУ зверне увагу на цю проблему і вживе відповідних заходів. Адже до складу ТВК мають входити ветерани з бойовим досвідом, які через поранення не можуть більше воювати, а здорові колишні військовослужбовці мають замінити на фронті поранених захисників.

На нашому каналі "Topress.info" в Telegram і Viber доступна тільки перевірена інформація. Не ведіться на фейки!

Topress