Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В уряді відповіли на заклики припинити удари по НПЗ росії: Ми діємо згідно з найкращими стандартами НАТО

Ольга Стефанішина
Ольга СтефанішинаСкриншот

Віцепрем'єр—міністерка Ольга Стефанішина заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду. Так вона відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ.

Про це Стефанішина сказала на «Київському Безпековому Форумі».

Вона заявила, що українська сторона відповіла на такі заклики «досягненням своїх цілей» і «дуже успішними операціями», проведеними на території рф.

«Також є заяви й інших офіційних осіб, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду. Ми розуміємо заклики американських партнерів. Водночас ми воюємо тими спроможностями, ресурсами та практиками, які наявні у нас сьогодні», — сказала урядовиця.

Стефанішина розповіла, що у лютому 2022 року, на початку великої війни, говорила зі штаб-квартирою НАТО, щоб вони звернулися до ООН, оскільки ті спроможні «закрити небо» над Україною.

«Вони сказали: Ольга, ти ж не розумієш стандартів НАТО. У розумінні НАТО це означає насамперед знищити інфраструктуру на території рф, яка дає можливість бомбити українські міста. Заводи, які роблять ракети. Ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО», — сказала віцепрем'єрка.

Про що йдеться?

Видання Financial Times із посиланням на три неназвані джерела повідомило, що США закликали Україну припинити атаки на російську інфраструктуру, оскільки ці удари можуть підвищити світові ціни на нафту та спровокувати заходи у відповідь.

Як зазначається, неодноразові попередження з Вашингтона були передані високопосадовцям Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міноборони України.