xcounter
#

Якщо РФ будує залізницю до Криму через Маріуполь, "Кримський міст" все рівно буде ціллю №1

18254
Російський бронепоїзд "Волга", ілюстративне фото з відкритих джерел
Російський бронепоїзд "Волга", ілюстративне фото з відкритих джерел

Як виглядає конфігурація логістика окупантів, і що вони при цьому можуть зробити

Російські окупанти розгортають свій проект по будівництву залізничної магістралі із Ростова до тимчасово окупованого Криму через тимчасово окуповані Маріуполь та Бердянськ, вздовж Азовського моря. У відкритому доступі вже є кадри, які підтверджують сам факт того, що росіяни почали вкладати залізничне полотно на цій магістралі.

Водночас, окупаційна влада стверджує, що побудувала перші 60 кілометрів цієї залізниці, по якій начебто вже ходять вантажні поїзди, а всі роботи мають бути завершені до кінця 2024 року. А ватажок Кремля Путін заявив, що побудова цієї залізниці начебто має стати "альтернативою" для "Кримського мосту".

Читайте також: 44 млн доларів за Abrams, 1,3 млн доларів за Javelin: Бахрейн та Марокко отримали дозволи на закупівлі
Схема від "Центру журналістських розслідувань", де зеленим позначено вже наявні залізниці, фіолетовим - маршрути, які зараз можуть прокладати російські окупанти

На перший погляд, якщо подивитись на опубліковану вище карту, то й справді може виглядати так, що рашисти за рік зможуть звести логістичну альтернативу "Кримському мосту", що ускладнить обстановку Україні на стратегічному рівні. Але далі виникають свої нюанси, які буквально "перевертають" картину.

Почнімо із того, що окупанти пішли на зведення цієї магістралі з Ростову в тимчасово окупований Крим саме через власну логістичну слабкість. Оскільки регулярних ударів зазнає не тільки "Кримський міст" та комунікації на тимчасово окупованому півострові, але й взагалі-то транспортні комунікації ворога на Сході також.

Відповідно, росіяни намагаються якби "вивести" своє залізничне сполучення на Донбасі якомога подалі від зони ураження нашої артилерії. Тому тут вже не доводиться говорити про майбутню залізницю росіян як повноцінну альтернативу "Кримського мосту".

"Залізничні війська" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Більш того – із тих кадрів, що є зараз у відкритому доступі прямо випливає те, що окупанти вдовж узбережжя Азовського моря будуть малопотужну залізничну магістраль під тепловозною тягою, де навіть поки що нема елементів системи сигналізації СЦБ.

Тобто, це буде залізниця, яка скоріш за все зможе на себе взяти хіба що логістичне забезпечення окупаційних військ РФ на Сході та Півдні України.

Відповідно, на цьому тлі "Кримський міст" все рівно лишатиметься важливим для Кремля як транспортна артерія, що сполучає "материк" і тимчасово окупований півострів; і як транспортна артерія, що по суті живить воєнну машину рашистів в Криму. Відтак, незалежно від поточних логістичних планів ворога, "Кримський міст" все рівно лишатиметься для України ціллю №1.

Раніше Defense Express писав про те, як різні війська світу знищували б Кримський міст, і як би виглядали сценарії для США, Франції та Ізраїлю.

Кримський міст є законною ціллю для атак
Читайте також: Україна матиме ракети до 700 км, але чи реально самим зробити всю зброю, що треба