Потеряшки-украдушки? ЛесАгентство не знает, куда дело 7 000 000 м3 кругляка!

7 марта 2024 года новый Глава ГосЛесАгентства планирует дать Пресс-конференцию по результатам 2023го года. Но Генеральная репетиция этого действа 5 марта с треском провалилась. Народный депутат Олена Криворучкіна раскатала отчет Виктора Смаля в блин. И эта женщина пользовалась просто логикой и калькулятором. Мы тоже воспользовались этим способом – и тоже нашли вопросы. Их много, но самый наглядный – смотрите здесь.

П.с. Я умею считать, и знаю, что сумма дает 7 миллионов, а не 6. Но в этот раз округлил в пользу лесников)

С ув. к читателям сайта.

 

9 коментарів

  • Якщо говорити про державних службовців категорії А – Віктор Смаль – це керівник центрольного органу влади це не політична фігура, але особа яка призначається Кабміном України. Якщо колись говорили говорим партія підрозуміваємо Ленін то тепер говоримо В. Смаль – підрозуміваємо Українська влада. В. Смаль виконавець замовлень української влади. Або маємо те що маємо, персоналії категорії “А” ідентифікуються як влада.

  • В майбутньому всі ці прогалини будуть використані ,Шурма не вічний , тип паче логічно продати лісосіку приватнику .Всеодно все буде змінюватісь ,модель Болоховця з посиленням лісництв ,та розформуваннням філій ,в площині фінансових показників не дієва .

    • Цей маховик працюе тільки при певних умова,авторитаризму,да ,якщо змін не буде і ці кадри залишаться ,вони будуть робити з нами все ,що захочуть ,а нам нададуть вибір ,в якого з наданих нам виробників, ми зможемо придбати собі трекер та електроний ошийник ,під наступний проект ,для нашого блага ,який нам в недалекому майбутньому запропонує Федоров.Але я особисто бачу ,як наше законодавсто в усіх сферах змінюється на Європейське ,з кождним днем все більше і більше ,і не думаю ,що Європейці будуть давати нам кошти без законодавчих змін .В даних умовах воно не працює,але при збігу обставин ,кількість перейде в якість .Ліс це загальнодержавне благо ,в умовах зміни клімату і не тільки ,ніхтот не дасть управляти таким ресурсом в закритому режимі .А якщо висвітлити показники діяльності і дп ,і лісгоспів питань буде більше ніж відповідей.
      Чому дана модель в майбутньому буде не ефективною ,тому ,що ефективність іі визначаеться економічними показниками ,а зацікавлений в економічному зростанні тільки керівник ,який виплачує зп та податки ,а це не лісничий .

      • На мою думку створення Акціонерного Товариства це в першу чергу не про ліс ( деревину), а про територію. Погодьтесь, 10 млн. га. території дійсно серйозний “пай” для надання фінансової і навіть військової допомоги. І умовний захід не буде воювати за Україну ( українське майно), а за свою власність постане “горою”. Тому реформатори ШБШ в даному рівнянні досить маленька складова. Провина за слабкість нашої держави на всіх нас. І в першу чергу за корупцію, яка роз’їла українську економіку ставши “традицією” переважної більшості українців, а не тільки представників влади. Маємо те що маємо.

        • Ми те майно й так віддамо ,за борги .Не уявляю ,щоб європейці ризикували своім життям ,за умовне майно .Європі не потрібна ще одна Росія на іі кордоні,тому вони будуть давати все виважено ,під і законодавсто та іхні правила ,але наші верхи хочуть своі правила ось вони і торгуються .

        • Но это же значит, что можно остановиться и перезапуститься. Озвучив горькую правду, наказав виновных и порицая причастных.

    • Модель Болоховця якраз дуже дієва – і ми це бачимо, її маховик працює на повних оборотах, перемелюючи все, що цій моделі заважає рухатися до кінцевої мети – створення залізобетонного монополіста в лісозаготівлі і торгівлі лісоматеріалами, причому з олігархічними замашками. Даніїл якраз про це говорить у своєму відео. Тому і ліквідовують філії, щоб звільнити місце для іншого виробника, пов’язаного з деревопереробною імперією Юрушева.
      Інша справа – що ця модель Болоховця незаконна. Порушення законів точно не можна назвати милим словом “прогалини”. А все тому, що мовчить власник лісового ресурсу – військові адміністрації. А облради ходять під реформаторами, вирішуючи свої шкурні питання. Почитайте програми соціально-економічного розвитку ресурсних областей. там взагалі лісове господарство відсутнє! В згаданому документі Буковини на цей рік навіть нема такого словосполучення.
      Відсунуті від лісу громади, переважно через тупість їх керівництва і численних асоціацій.

  • Даніїл, не повторюй помилку Попкова. Статус постійного користувача не дає Болоховцю автоматично ніякого права скористатися п.2, а тим більше п.3 ст. 19 ЛК.
    Це сьогодні чи не найсуттєвіший момент діяльності лісогосподарської галузі, який вщент розбиває в усіх відношеннях протизаконну монополію лісових реформаторів і таким чином цілковито переформатовує в ній виробничі відносини між суб’єктами підприємницької діяльності.
    Скористатися “виключним правом на заготівлю деревини” ДП “Ліси України” не може через дію ст. 17 ЛК. Тому що у цього спеціалізованого лісогосподарського підприємства відсутні спеціалізовані підрозділи для здійснення лісозаготівельних робіт.
    Болоховець самий загнав ДП в цю юридично-виробничу пастку. Просто нема сміливців його там зачинити або хоча б озвучити голосно цю ситуацію. Я розумію, що кишенькові юристи Болоховця разом зі зграєю землевпорядників цього ДП продадуть не тільки закони, але й маму рідну заради виконати вказівки свого шефа і не втратити тепле крісло. Це жах, що вони натворили і творять з правом постійного користування, оголошуючи себе користувачем за правонаступництвом несформованих земельних ділянок, плюючи на сумнозвісний п.5 прикінцевих положень ЛК, вигризаючи земельні ділянки у громад і приватників, водночас роздаровуючи нацпаркам тисячі гектарів експлуатаційних лісів.
    Проте лісозаготівля – це не карти в гугл малювати. Це роботи підвищеної небезпеки. Врешті, я розумію і щиро шановного пана Мусійовського. Але всьому є межа.
    Якщо в ДП “Ліси України” немає своїх спеціалізованих лісозаготівельних підрозділів, то ні про які пп. 2,3 ст. 19 не може йтися для цього підприємства. Його виробниче завдання – при наявності лісництв, на які Болоховець робить ставку, з балансом економіки і екології вирощувати якісні товарні ліси.
    І оскільки ДП, як раніше лісгоспи, веде підприємницьку діяльність на госпрозрахункових засадах без залучення державних коштів, то воно має право на продаж вирощеного ним лісу. Тобто на продаж лісосіки. Це ніде законодавством не заборонено, як полюбляють істерити деякі знавці галузі.
    Покупцем є ті самі лісозаготівельні підприємства, які потім, кожний окремо, виходять зі своїм товаром на ринок лісоматеріалів (а не якоїсь там незрозумілої деревини) на тих засадах, які вважають найбільш для себе економічно оптимальними. Хоч через біржу, хоч за прямими договорами. “Арівідерчі, Юра!” (трохи змінені слова відомої пісні Братів Гадюкіних).
    Протизаконна монополія на лісоматеріали розпадеться моментом. У Миколи Когута, безсумнівно, з’являться нові проблеми і завдання. Але випрошувати відповіді на свої листи від міністерств, ДАЛРУ і ДП, точніше ПАТ, він вже точно не буде, як не будуть деревопереробники кланятися Болоховцю і його зажерливим офісам. І це – все законно, а головне – виробничо виправдано. І ціни на заготовлений куб одразу стануть зрозумілими, як і механізм їх формування при високій конкуренції.
    А Болоховець і Смаль зі своїми нікому не потрібними у лісі ІТ проєктами, справді, хай займаються лісом, ними запущеним до краю, а не колодами, до яких вони після проведених ними реформаторських заходів не мають жодного відношення. Тим більше, що і деревопереробки у ДП також вже нема.

    • “А вот эта,
      Которой я всё бы простил,
      В буковинскую глушь
      не могла не явиться,
      Чтобы мы, пробиваясь
      к большой высоте,
      На суровом пути
      не могли заблудиться.”

      Света берегите себя…С наступающим,
      М.П.

Залишити коментар