Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Раді скасували засідання на 6–8 березня. Арахамія пояснив це «терміновим завданням» для депутатів

У Верховній Раді скасували пленарне засідання на 6–8 березня, попри плани розглянути низку законопроєктів. У фракції «Слуги Народу» кажуть, що депутати отримали «термінове завдання».

Про скасування засідань першим повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

«Офіційна причина — "термінова потреба зробити комплексний звіт для Сенату США"... Ну а реально — вони ж тих, хто голосував за БЕБ, повідпускали за кордон. Особливо ОПЗЖ та групи. Хтось по відрядженнях, хтось іншим шляхом. І тут — сюрприз-сюрприз — багато із "союзників" по голосуванню не повертаються вчасно на цей тиждень» — пише Железняк.

Він заявив, що без голосів «союзників» депутати від партії влади «Слуга Народу» не змогли б ухвалити підтримані ними законопроєкти.

«Для розуміння, на 67 березня Рада мала розглянути 48 законопроєктів. Ще на пʼятницю (яку скасували раніше) стояли на черзі 55 законопроєктів…Але коаліція вирішила, що раз багато хто не приїхав з партнерів із "відрядження", то і не треба збиратися. Місяць», — пише Железняк.

Депутатка від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко заявила, що в порядку денному трьох наступних пленарних днів не було важливих законів щодо безпеки, не стояли законопроєкти про мобілізацію і заборону УПЦ МП.

«Але там були ратифікації, інші законопроєкти. Депутати збиралися на сесію. Її скасувала монобільшість і керівництво ВР в останню хвилину», — зазначила Геращенко.

За її словами, замість засідання депутати від «Слуги Народу» формують три групи по 10 депутатів, щоб відвезти їх на військові позиції та робити звіт щодо фортифікацій.

Яка реакція?

Голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що зараз для депутатів «є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів». А коли воно буде виконане, народні обранці повернуться до роботи в сесійній залі.

«Такі речі не можуть і не повинні анонсуватися з питань безпеки. Бачу, щоб це зрозуміти, декому з колег не завадило б ненадовго пожертвувати своїм комфортом і побувати там, де може прилетіти будь-що і в будь-який момент», — заявив він.

Арахамія наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Верховна Рада працює в режимі пленарного засідання, яке триває, і це дозволяє збиратися в будь-який час та оперативно реагувати на «зміни безпекової ситуації, важливі дедлайни чи особливості ухвалення рішень нашими партнерами».

«Тому неможливо скасувати те, що триває і по факту, і згідно з регламентом», — заявив він.