Рада звільнила від ПДВ і мита ввезення складових для безпілотників

Понеділок, 29 травня 2023, 16:25 -

Верховна Рада схвалила законопроєкти №9275 та №9276, які передбачають звільнення на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових для виробництва і ремонту БПЛА.

Про це повідомив співавтор законопроєкту, перший заступник голови податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

Документи за основу і в цілому підтримали 284 і 289 нардепів відповідно.

"Проєктами передбачається звільнення на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових (матеріали, вузли, агрегати устаткування та комплектуючі) БПЛА, що ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з виробництва та ремонту БПЛА.

Реклама:

Підприємство, яке ввезло такі складові, повинно звітувати про використання таких товарів. У разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі, від яких його було звільнено та сплатити пеню", - пояснив Железняк.

Нагадаємо:

У ВР внесли на реєстрацію два законопроєкти щодо підтримки вітчизняного виробництва дронів - планують звільнити на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових БПЛА.

Реклама:

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкти №8360 та №8361-д щодо звільнення від ПДВ та мита на ввезення коптерів, тепловізорів, коліматорів та приладів нічного бачення та рацій.

Читайте також: "Воювали б зараз за Дніпро, а не за Бахмут". Як "весільні дрони" допомагають Силам оборони

Подарунок для Путіна. Як під час війни держава заважає виробляти безпілотники

Економічна правда

Реклама: