Розвідувальний корабель «Иван Хурс» ВМФ РФ атакували морські дрони

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Розвідувальний російський корабель “Иван Хурс”, який введений у склад Чорноморського флоту РФ лише у 2018 році, був атакований невстановленими “морськими дронами” за 74 кілометри на північ від Босфору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Defense Express.

«Корабель Чорноморського флоту РФ “Иван Хурс” сьогодні 24 травня, близько 05:30 був атакований невстановленими “морськими дронами” за 74 кілометри на північ від Босфору. Про це повідомляють самі рашистські воєнкори, водночас офіційного підтвердження з боку РФ інформація, звісно, поки не отримала», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в атаці брало участь одразу три дрони, тип яких не називається. За інформацією рашистських ЗМІ “атака була відбита”, а за “попередніми даними, корабель не зазнав ушкоджень”.

За інформацією видання, “Иван Хурс” проєкту 18280 є розвідувальним кораблем, більше того, унікальним кораблем для Чорноморського флоту РФ та одним з двох узагалі на всіх флотах рашистів. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад ЧФ у 2018 році.

Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв’язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

Водночас з усього озброєння у нього, через те, що це розвідувальний корабель – декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж корабля – 120 осіб.

Зазначається, що дальність приблизного району, де був атакований “Иван Хурс”, від контрольованої території України становить понад 400 км.

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на запитання, чи може рф почати виводити кораблі у зв’язку зі збільшенням кількості «бавовни» в Криму, заявила, що Чорноморський флот рф опинився практично у пастці, і навіть за бажання вивести його з Чорного моря росія не має такої можливості. Окупанти можуть хіба що розосереджувати його по всій акваторії Чорного моря.

MIXADV

цікаве