Чи може російська ППО перехопити ракети Storm Shadow: відповідь експерта (відео)

Storm Shadow, дальнобійні ракети, Олександр Коваленко, перевага ракет, допомога партнерів
Фото: armyinform | Експерт розповів про ще одну перевагу британських ракет Storm Shadow

Паніка окупантів, як каже військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пов'язана з можливостями озброєння, яке нам надали британські союзники. Ракети здатні обійти навіть найсучасніші системи захисту неба.

Related video

Минулого тижня Великобританія вперше за повномасштабну війну надала Україні далекобійні ракети Storm Shadow. 14 травня в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, чи зможе їх перехопити російська система ППО.

За його словами, ракети, які нам надала Великобританія, можуть не лише ефективно уражати цілі на великих відстанях, а й здатні обійти навіть найсучасніші російські системи ППО.

"Чому в окупантів паніка? Насамперед це пов'язано з тим, що ракети мають можливість польоту на наднизьких висотах – від 30 м, а додаткові системи дозволяють їм високоефективно огинати рельєф. У російських засобів ППО, зокрема, умовно сучасних, таких як С-400, можливість виявлення та знищення об'єктів починається з планки 40 м. Тобто ці ракети фактично перебувають у недосяжності – і якщо говорити про ймовірність збиття таких – це має бути якийсь унікальний випадок”, – каже Олександр Коваленко.

Окремо оглядач зазначив, що хоч Україна і розраховувала на допомогу від США у вигляді далекобійних ракет ATACMS, британські Storm Shadow виявилися ні чим не гіршими, а в деяких аспектах взагалі краще вищесказаних.

Головною перевагою є навіть не дальність від 300 до 500 кілометрів, каже Олександр Коваленко, а досить потужна бойова частина у вигляді 450 кг бронебійного типу.

"Тобто вони знищують укріплені об'єкти, їм підвладне знищення опорних та командних пунктів, об'єктів, які захищені додатково від ударів звичайними типами озброєнь", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 травня повідомлялося, що Великобританія передала Україні крилаті ракети Storm Shadow. За інформацією джерела, новий пакет допомоги значно розширює ударний потенціал ЗСУ напередодні контрнаступу, проте використовувати зброю поза Україною — заборонено.

12 травня в РФ пригрозили новими отруєннями у Великобританії за постачання Storm Shadow Україні. Пропагандисти вважають, що це погана новина і дуже їх засмучує.