RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ізраїль завдав удару у відповідь по сектору Газа - вбито ключового бойовика "Ісламського джихаду": фото і відео

У відповідь на масовану ракетну атаку палестинських бойовиків із сектора Газа Ізраїль завдав авіаудари по Палестині. В результаті загинуло 24 палестинці, зокрема голова ракетної програми "Ісламського джихаду" Алі Хасан Галі.

Про це повідомило видання AFP.

Повідомляється, що окрім кількох високопоставлених бойовиків, більшість убитих – жінки та діти. Ще 64 особи дістали поранення.

Читайте також: Здатні виявити ракети: Україна отримає від Ізраїлю сучасні радари RADA

ЗМІ Ізраїлю стверджують, що ліквідований Галі був ключовою фігурою в групі "Ісламського джихаду" і брав активну участь у недавньому ракетному обстрілі Ізраїлю.

Ізраїльські офіційні особи заявили, що до вечора 10 квітня з Гази було випущено понад 400 ракет. Більшість із них була перехоплена або впала на відкритій місцевості, хоча деякі з них завдали шкоди Ізраїлю.

Це були найзапекліші бої між сторонами за останні місяці, які наблизили регіон до повномасштабної війни. Але на знак того, що обидві сторони намагалися виявити стриманість, Ізраїль уникав нападів на правлячу групу бойовиків ХАМАС, націлюючись лише на менше і більш войовниче угруповання "Ісламський джихад".

Після повітряних ударів у вівторок Єгипет - давній посередник у Газі - заявив, що подібні дії "загострюють ситуацію так, що вона може вийти з-під контролю".

Нагадаємо, що попередній обмін ударами між Ізраїлем та сектором Газа відбувся на початку травня.

Раніше, 5 квітня, на Храмовій горі в Єрусалимі відбулися сутички, після чого Ізраїль та сектор Газа обмінялися ракетними ударами. До мечеті увірвалася ізраїльська поліція в рамках пошуку екстремістів, які готували замах на єврейських прочан. Через застосування світлошумових гранат та гумових куль, за даними ЗМІ, постраждали більше сотні палестинців, близько 400 людей було затримано.

Вас також може зацікавити:

Іран має запаси збагаченого урану на п’ять ядерних бомб, — міністр оборони Ізраїлю

"Всі варіанти на столі": США висловилися про можливі військові дії проти Ірану

Навіщо Лукашенко захотів повернути ядерну зброю до Білорусі: думка опозиціонера