У Києві спалахнув скандал через школярів, які виступили в "піонерських" краватках (фото)

Школярі, коралові краватки,
Фото: Facebook | Школярі в коралових краватках

Представники міністерства заявили, що виступають проти цькування дітей і їх підтримуватимуть. За словами організаторів форуму, краватки були не червоними, як у піонерів, а "кораловими".

Related video

У Міністерстві освіти і науки України прокоментували скандал довкола форми київських школярів, одним з елементів якої були краватки, що нагадували піонерські. Відомство на своїй сторінці у Facebook висловилося проти цькування учнів.

У публікації зазначається, що дітям не можна "підрізати крила" чи принижувати.

"Ми жодним чином не підтримуємо цькування дітей і стоятимемо на їхньому захисті у всіх освітніх процесах", — йдеться в публікації.

Фото учнів у шкільній формі з атрибутикою, що нагадує піонерську, опублікували на сторінці Печерської районної держадміністрації Києва у Facebook, проте згодом пост, судячи з усього, видалили.

Фото учнів в одязі, який заслуговує осудження, ще можна знайти на сторінці в соцмережі організаторів цієї зустрічі.

В Управлінні освіти та інноваційного розвитку пояснили, що 22 квітня у київській школі №90 пройшла освітня зустріч "Лідерський форум". На заході звучали доповіді на різні теми, були й неформальні спілкування та інтерактиви.

Читачі пабліку звернули увагу на одяг школярів та згадали про статтю КК про виготовлення та розповсюдження комуністичної та нацистської символіки, а також пропаганду відповідних режимів.

Реакція організаторів

Організатори форуму, зі свого боку, пояснили, що краватки були не червоними, а кораловими.

"І якщо комусь здалося, що вони червоні — це просто невдале освітлення приміщення, тому що наш фотограф теж підліток і лише навчається", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що журналісти The New York Times розповіли, як роспропаганда діє на жителів прифронтових міст. Люди, які живуть поблизу передової, кажуть, що українська армія навмисно веде обстріл міст і сіл з тим, щоб підштовхнути їх до евакуювання.

Раніше стало відомо, що в РФ спалахнув скандал через те, що губернатор Петербурга Олександр Бєглов виступив на фоні прапора України.