Фото: US DoD

ЗМІ оприлюднили схему постачання боєприпасів з Болгарії в Україну

Україна може отримати від Болгарії велику кількість боєприпасів для ведення війни з Росією. У цьому процесі можуть допомогти країни-посередники.

Про це повідомляє Euractiv.

Це може суттєво вплинути на перебіг війни.

Згідно з інформацією джерела, Міноборони передасть державному військовому заводу VMZ старі боєприпаси на суму майже 175 млн євро, а натомість отримає нові боєприпаси.

Величезна кількість старих боєприпасів зі складів болгарської армії потрапила до України. Таку думку висловив колишній міністр оборони Бойко Ноєв.

"Це найбільше переозброєння болгарських сухопутних військ у новітній історії. Це величезна кількість боєприпасів - сотні тисяч. Там величезне зростання цін на боєприпаси та VMZ продаватиме ці боєприпаси через посередників в Україну", — сказав він.

Він переконаний, що такої кількості боєприпасів буде достатньо, аби переламати хід війни на деяких напрямках фронту. Джерело наголошує, що болгарська армія має запаси боєприпасів радянського стандарту, які потрібні українським Силам оборони для підтримки величезного арсеналу, включаючи танки, гаубиці, протитанкові гранатомети, радянські реактивні системи залпового вогню, автомати АК-47 та багато іншого.

Раніше Генштаб повідомляв, що російська армія веде оборонні дії на Запорізькому та Херсонському напрямках. Найскладніша ситуація для наших військ у Донецькій та Луганській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2023 21:58