Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Хакери та InformNapalm дізналися ім’я ще одного військового злочинця рф. Він віддав наказ бомбити драмтеатр у Маріуполі

Хакери української команди «Кібер Спротив» передали в розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дампи електронної пошти та інших приватних листувань російського воєнного злочинця, який віддав накази бомбити драматичний театр у Маріуполі.

Про це пише InformNapalm.

Там зазначають, що накази віддав командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку рф, полковник Сергій Атрощенко. Його авіаполк дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю, на березі Азовського моря.

Хакери контролювали листування полковника декілька місяців і, як зазначили у спільноті, максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах Сил оборони України.

«Нам відомо, що під час підготовки цієї публікації матеріали щодо Атрощенка та його підлеглих були передані для оформлення ордера від Міжнародного кримінального суду», — пише InformNapalm.

Що про нього відомо?

Сергій Атрощенко народився 1981 року в місті Овруч Житомирської області. Потім жив у російському Липецьку, потім був прописаний у Воронежі. Відтак деякий час був прописаний за місцем служби в окупованому Криму.

Наразі, за даними розслідувачів, він проживає в орендованій квартирі в російському місті Приморсько-Ахтарськ. Має дружину.

Як уточнив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, саме цей російський полковник віддавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку й дитячої лікарні в Маріуполі навесні 2022 року.