Лондон: РФ почала регулярно отримувати дрони з Ірану

Від початку березня РФ запустила по Україні щонайменше 71 бойовий безпілотник, що може свідчити про початок регулярних поставок дронів з Ірану, вважають британські розвідники.

Росія, імовірно, почала отримувати регулярні поставки бойових дронів-камікадзе типу Shahed, йдеться у традиційному щоденному звіті розвідки міноборони Великобританії у неділю, 26 березня.

Як зазначається, від початку березня 2023 року РФ запустила щонайменше 71 іранський ударний БПЛА односторонньої дії Shahed проти цілей по всій території України.

Цьому передувала двотижнева пауза у їх використанні, яке тривала наприкінці лютого 2023 року. Відновлення використання БПЛА може свідчити про початок регулярних поставок невеликих партій дронів з Ірану, зазначають у британській розвідці.

За її даними, Росія, ймовірно, запускає “шахеди” з двох напрямків: з Краснодарського краю на схід від України і з Брянської області на північному сході.

“Це дозволяє Росії гнучко завдавати ударів по широкому сектору України і скорочує час польоту до цілей на півночі України. Це також може бути подальшою спробою роззосередити українську протиповітряну оборону”, – вважають розвідники Великобританії.

натисни MIXADVERT