Якби був трибунал над комунізмом, Росію не очолив би КДБшник — Урмас Рейнсалу

Поділитися
Якби був трибунал над комунізмом, Росію не очолив би КДБшник — Урмас Рейнсалу © Михайло Скоп
Росіяни, як і німці свого часу, повинні пройти через денацифікацію та отримати чітку юридичну оцінку того, що відбулося в Україні. 

Створення та проведення трибуналу над російською владою за злочини проти України є необхідним, позаяк саме це допоможе в майбутньому уникнути нової війни, вважає міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. Ба більше, під час інтерв'ю "РБК Україна" він наголосив, що це потрібно не лише українцям, але й самим росіянам. 

Рейнсалу зауважив, що після Другої світової війни денацифікація та чітка юридична оцінка того, що сталося, стали психологічним способом відновити репутацію німецького суспільства. Такий процес у майбутньому потрібний і для росіян, аби вони усвідомили, хто відповідальний за звірства, скоєні в Україні. 

"У нас був Нюрнберг, але не було жодної міжнародно-правової оцінки щодо злочинів комунізму. Якби це сталося, то я не можу уявити, щоб полковник КДБ став верховним правителем Росії. Якщо не вчитиметеся на історії, історія повернеться до вас, що й сталося", - сказав міністр.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт російського президента Владіміра Путіна та омбудсмена РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України. Як наслідок, у 123 країнах, які ратифікували Римський статут, вони повинні бути заарештованими, після чого їх мають передати до суду.

Генпрокурор України Андрій Костін закликає заочно судити Путіна&Ко, аби винні за цю війну постали перед судом навіть за умов, якщо їх не затримають. Та є нюанс: МКС може переслідувати людей за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, але не за злочин агресії. Цю роль може виконати спеціальний трибунал для Росії, до створення якого долучилися вже щонайменше 32 країни світу. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі