Депутатку, яка планувала "валити з країни", визнали винною у недостовірному декларуванні

Поділитися
Депутатку, яка планувала © Новое время
Однак ані штраф, ні позбавлення мандату їй не загрожує.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав народну депутатку від "Слуги народу" Ганну Колісник винною у недостовірному декларуванні, йдеться у повідомленні Спецалізованої антикорупційної прокуратури.

Суд також призначив їй покарання у вигляді штрафу, однак звільнив від нього через те, що термін давності вже сплив.

"24 березня 2023 року у Вищому антикорупційному суді за участю прокурора САП оголошено вирок, яким чинну народну депутатку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). За вироком суду народному депутату призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 44,2 тис. грн із позбавленням права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на 1 рік", - йдеться у повідомленні САП.

Прокуратура довела, що депутатка навмисне не вказала в декларації за 2020 рік дві квартири в столиці загальною вартістю понад 3,5 млн гривень та автомобіль, що перебували у неї в користуванні, а також нежитлові приміщення у Харкові, власницею яких вона є.

Загалом Ганна Колісник не задекларувала рухоме та нерухоме майно на суму понад 4,4 млн гривень, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум

Суд також визнав причини, з яких Колісник не з’явилась на заплановане на 3 березня судове засідання неповажними і наклав на неї грошове стягнення.

У березні 2021 року фотокореспондент у Верховній раді сфотографував листування депутатки від "Слуги народу" Ганни Колісник, в якому вона коментувала виступ головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.

"Ми слухаємо Хомчака. Треба валити з цієї країни”, – написала народна депутатка.

Через деякий час Колісник прокоментувала інцидент на своїй сторінці в Фейсбук, пояснивши, що йшлося про відпочинок на травневі свята. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі