Контрасты

Из серии «На ночь глядя»

Как видно из названия, здесь будет короткая повесть не так о событиях, как о контрастах, поскольку человеку проще дается понимание каких-то событий именно в форме сравнения, ну а если они оказываются диаметрально противоположными, по своему основному свойству, то – тем более. Что из этого получилось – судите сами.

Япония – Турция

Прошло чуть больше 12 лет со времени разрушительного цунами, которое пронеслось по северо-восточному побережью Японии. Разрушения были просто невероятными по своему масштабу, и несмотря на все усилия соответствующих служб, все же погибло около 20 тыс человек и более 2 тыс – пропало без вести. Но после этого к местам разрушений выдвинулись десятки тысяч японцев для того, чтобы разобрать завалы и помочь спасателям. Пришлось читать отчеты именно об этом аспекте трагедии и в нескольких из них содержались описания того, как волонтеры находили драгоценности, крупные суммы денег и все передавали властям так, чтобы те смогли найти владельцев этих ценностей.

Также на глаза попалось интервью крупного банковского чиновника, который рассказывал о том, сколько банкоматов оказалось в зоне затопления, и с его слов, часть машин была разбита до такой степени, что открылся доступ к наличным. С его слов, не пропало ни иены. В общем, он с благодарностью вспомнил тех людей, которые помогали расчищать завалы, но не благодарил за то, что никто не взял денег. Наверное, это там выглядело бы глупо, поскольку это само собой разумеется. Не то, что там нет преступников, но воспользоваться такой ситуацией, не решились даже они.

А вот в Турцию пару месяцев назад для осуществления поисково-спасательных работ после землетрясения прибыла бригада из МЧС федерации. Там грянул скандал, сутью которого явилось спасение 150 тыс евро из пострадавшего строения. Скандал вспыхнул резко и дичь его была запредельной, но потом МЧС выступило с опровержением, мол Рафик ни в чем… Только вот и самолет они не сбивали, и на Украину – не нападали.

А я лично общался с несколькими людьми, которые принимали участие в точно таких же мероприятиях, но еще в совке, когда землетрясение разрушило армянский город Спитак. И вот они с ужасом рассказывали о том, как развалины шерстили российские сводные отряды ментов, пожарников и еще кого-то. Выносили буквально все, а их старшие – шмонали подчиненных и отнимали все самое ценное – золото и крупные деньги. В итоге, «пехота» довольствовалась какими-то вещами, мелкими деньгами и алкоголем, которого там было хоть залейся.

Ну а сейчас мы видим, что эти «спасители» творят на оккупированных территориях и потому оправдания их МЧС не принимаются в расчет. Мародерство у них в крови. Ну а мы все – собираем на волонтерку или просто – складываемся на снаряжение для мобилизованного из нашего дома, хоть сейчас у всех с работой и заработком – не очень.

Франция – Украина

Сейчас во Франции проходят просто жесткие демонстрации против пенсионной реформы. Так, в Париже демонстранты заблокировали движение в центре, блокировали аэропорт Шарль де Голль и некоторые железнодорожные станции. Массовые выступления идут в Нанте и Лионе, везде – десятки тысяч протестующих. Забастовка привела к тому, что практически по всей стране сейчас не вывозится мусор. Улицы превратились в заваленные мешками свалки.

С одной стороны, это хорошо, что люди отстаивают свои права, но с другой, наши корреспонденты из Гавра пишут о том, что демонстранты не ограничились сожжением мусорных контейнеров, которые там пластиковые, но начали уничтожать объекты инфраструктуры – сжигать подстанции и трансформаторы. Теперь там остановился городской трамвай и непонятно, когда его работа будет восстановлена. Не работает ряд магазинов и понятно, что в местах наиболее серьезных стычек закрылись банки и другие учреждения. И это у них нет войны. По их городам не прилетают дроны и ракеты.

+++ у Твіттері: «BREAKING ???? City hall burning in Bordeaux #greve23mars #Manifestation #ReformeDesRetraites #manif23mars #Manifestations #revolution2023 #MacronDestitution https://t.co/dYVGtCBBGg» / Твіттер (twitter.com)

(4) Spriter у Твіттері: «The port of Le Havre in northern France. https://t.co/Gfn0P78NUF» / Твіттер (twitter.com)

У нас же, если населенные пункты находятся вне зоны действия артиллерии, а иногда и там, все работает. Банки, транспорт, коммунальные службы и все остальное. И вот глядя на то, что сейчас происходит во Франции, невольно возникает нехороший вопрос. Что бы там творилось, если бы они пережили десятую или сотую часть того, что пережила Украина? Вот такие контрасты, а что с ними делать, каждый пускай решит самостоятельно.

35 Comments on "Контрасты"

    • Більше схоже на інфовброс ніж на правду. В мережі нічого нового щодо луки нема, хіба що про його черговий візит 6 квітня до пу та про заяву, що БССР отримає ядерну зброю. В цей контекст наведений вище відосік аж ніяк не вписується, та й до 1 квітня ще далеко.

    • Олександр | 24.03.2023 at 19:53 |

      Це виступ 11 лютого 2021-го на 6-му “Всебелорусском народном собрании” https://president.gov.by/ru/events/shestoe-vsebelorusskoe-narodnoe-sobranie
      На відео – вимоги ЄС для вступу РБ до Європейського Союзу.
      Шукати не вмієте…або не хочете.
      Не знаю, що гірше, бо така поведінка – характерна риса зелебобиків…)

    • Віталій | 24.03.2023 at 20:41 |

      російською щоб було зрозуміло навіть за порєбріком
      Крайне негативно отношусь к разделению людей по национальному признаку,хоть сам склоняюсь к украинскому национализму,но как мне кажется,историческая ретроспектива все же имеет место,и если общество ,в социологическом(наверное) плане ,недоразвито,то материальное развитие,все де значения не имеет вовсе(кстати возможно здесь ответ на извечный вопрос).Франция перенасыщенна мигрантами из бывших колоний,стран(не государств), стран где социальное развитие остановилось(в том числе и благодаря колониальной политике Франции) на уровне 16-18 века.Плюс очень сильное влияние право-лево-балобольных партий.Незнаю может чет неправильно,но даже Британские шахтеры ,вроде как,вели себя сдержаней,по отношению к чужой собственности,упс возду,щас бу ограничение тырнета,завтра допишу идею

  1. Центровий | 23.03.2023 at 22:42 |

    Щодо Франції то самі собою напрошуються два варіанти:
    Або “протести” інспіровані і профінансовані “третьою стороною”
    або французи настільки тупі і недалекі, щоб нищити власну інфраструктуру і комунальну власність щоб “насолити” владі, причому “насолюють” за рахунок власних же податків.

    • Укроп | 23.03.2023 at 23:09 |

      У кожному народі є деякий прошарок бидла, але бидло на те воно і бидло, що м’яко кажучи “не дуже розумне” і мало здатне на організовані дії тому шкода від нього відносно невелика. Але зовсім інша справа коли за справу беруться “руководящая і направляющая”, тоді ту тупу силу можуть організувати і пошкодження будуть куди гірші. То з огляду на те, що нищать, комусь добряче зайшла тема “знищити енергоструктуру”? З Україною номер не пройшов, то тепер помста Макрону за підтримку України зброєю? Принаймні, дуже схоже… Ну і не варто скидати з уваги і національні особливості характеру, якими московитські негідники маніпулюють. Згадайте скільки крові було пролито під час тієї “великої французької революції”… За те, що у когось не було на руках “трудових мозолів” – на гільйотину… Гарячий народ, інколи по дурному гарячий, але що ж поробиш у кожного з нас є недоліки, а от користуються тими недоліками – мразота і нелюді. Це власна думка і не більш, на істину не претендую, але спалені трансформатори аж “волають” про потенційного замовника…

    • Якось міграційна політика має до цього відношення здається мені.

      • Укроп | 23.03.2023 at 23:16 |

        “Комплекс вини перед громадянами колоній у минулому” і тому надто багато мігрантів? От “тітка Карма” і мститься за колоніальну політику у далекому минулому…

        • Данія якось без колоній обходилася, але ж її міграційна політика донедавна була не краща за французьку, допоки не зрозуміли, що у власній країні датчани можуть опинитися у меншості.

          • Укроп | 24.03.2023 at 10:25 |

            Європа до недавнього часу була надто “слинява та толерастична”. А оте намагання “прихилити неба” шаровикам, які намотрають собі на голову рушник, сядуть на шию державі, привезуть свій виводок, його теж посадять і головне щоб не працювати – нарешті, сподіваюсь, дійшло до чого це приводить? Ми бачимо відрождення Європи і декому це відродження дуже не сподобається бо заставлять або працювати, або копняка під дупу.

          • Puzat-Pasuk | 24.03.2023 at 13:09 |

            ви що,Гренландія це найбільший острів у світі,і це данська колонія

          • Знаєте, у 2012 році довелося особисто побувати в Данії, але щось не пригадую, щоб мені на очі траплялися представники корінного населення Гренландії (доречі – має статус автономної території в складі Датського королівства з населенням 56653 людини). У той же час представники Азії, а особливо араби траплялись на кожному кроці! Біля центрального залізничного вокзалу Копенгагена є цілий район, де живуть виключно мігранти, так туди навіть поліція у нічний час не ризикує з’являтися. Так що не треба сюди гренландців тягнути, бо вони є громадянами Данії, а не пришлим населенням!

  2. Дмитрий | 23.03.2023 at 22:51 |

    ну…. может по этому нас и не берут в Европу? Наверное кое кому приходит на память Анна киевская..😉

  3. strelok17 | 23.03.2023 at 23:21 |

    В Японії якудза сказали що кого спіймають на мародерстві тому хана.
    Звісно це було спрямовано на злочинців а не простих громадян.

    • ага мафія яка в принципі з цього живе так і сказала🤣🤣🤣🤣🤣

  4. Санто | 23.03.2023 at 23:24 |

    Про сміття у Франції – воно вже стало хрестоматійним. У відомому фільмі французького режисера Люка Бессона “П’ятий елемент” відображено цю національну особливість – одна зі стін космопорту являє собою завал з мішків зі сміттям – тіпа у них забастовка сміттярів, хоча це красиве рішення зекономити на дизайні загального вигляду космопорту.
    Про Туреччину – додам сюди Еквадор. Нещодавно там стався землетрус силою 6,8 балів – такий само, як в туреччині. Загинуло там 16 людей, на відміну від понад 50 тисяч в Туреччині. Висновок такий – або в Еквадорі практично нема населення, або там практично немає будівельної мафії…

  5. процент білого населення у Франції скоро дорівнюватиме нулю. Міграційна політика призвела до великої кількості арабів та інших любителів халяви.

    • Сергій | 24.03.2023 at 02:02 |

      Любителі “халяви” є в кожній націїї.
      До речі слово халява з івриту – халяв (молоко)

      • Все залежить від їх кількості, як дійде до > 50 % то країні гаплик.

      • Sergiy | 24.03.2023 at 10:10 |

        Годі постити маячню про “халяву” з івриту. До чого тут “молоко”? А звідки тоді “халяви” -верхня частина чобіт, теж з “молока”? Не розібравшись, голосніше бевкнути…

        • neptune day | 24.03.2023 at 12:06 |

          Саме так. Ще можна пригадати арабську халву і арабське халяль

    • Сергій-Д | 28.03.2023 at 15:29 |

      Араби, між іншим, білі. Тобто представники якраз білої раси.

  6. Щодо першого контрасту, то там все просто. Доблєстниє пожарниє расєянской фєдєраціі завжди під час пожежі займаються мародерством. Особливо в них цінуються пожежі на різних підприємствах, де можна винести цінну техніку ( а якщо дуже пощастить, то може й якийсь сейф)… так що тут нічого дивного немає. У М.Твена є гарна цитата на цей момент : “Якщо собака вкусить людину, то це навряд чи буде новиною. Новиною буде, якщо людина вкусить собаку.” Так що це дійсно не новина…

  7. Теж думаю що міграційна політика залишила великий слід у подіях у Франції. Прошарки людей які не приймають образ життя і цінностей тієї країни до якої приїхали, не приймають місцевих законів і збиваються у групи собі подібних. Додайте до цього декілька координованих поовокаторів із Вагнера, як було у Молдові, і отримаєте те що зараз бачимо

  8. Прохожий из ФРГ | 24.03.2023 at 02:28 |

    Вчера встретились со старым моим другом и коллегой по работе. Он 10 лет как пенсии,но голова по прежнему светлая.Он считает,что странные,затяжные,частые забастовки в Германии имеют косвенную связь с московией. Думаю и Францию штормит не случайно. После провала с пандемией худшее,что можно придумать – это организация забостовок.

    • Andriy Moderator | 24.03.2023 at 03:31 |

      На самом деле тут есть еще одна сторона медали. Профсоюзы, которые якобы борются за права рабочих. Профсоюзы всегда были мафией и их методы борьбы всегда были вот такие. Причем профсоюзы далеко не всегда используют свои ресурсы дла борьбы именно за права рабочих, частенько (если не чаще всего) принимают заказы со стороны.

    • Укроп | 24.03.2023 at 08:00 |

      А что такое “провал с эпидемией”? Мало погибло и планировалось уничтожить цивилизацию на планете?

  9. Анатолій | 24.03.2023 at 09:09 |

    В мене однокласник водієм по Європі їздить, каже що найбіль засрана країна – Франція. Він їздив ще до Макрона і протестів, так що то не новина.

  10. Читайко | 24.03.2023 at 13:10 |

    Щось навалили на Францію, французів цілу купу лайна. Протести проти збільшення пенсійного віку, мають право. Долучилися “антіфа”-“жовті жилети”, факт. Поліція веде арешти. А що таке Франція всередині для французів? Це не стерпна бюрократія, це свавілля лівих поглядів, коли небілі, лгбт вирішують долю вільного мистецтва – так жартувати не можна, а ця гумористична книжка можливо ображає представника лгбтq, а цю виставу заборонити, бо білий макіяж ображає чорношкірих і т.д. Диктатура, цензура меншими соціальними групами над більшістю. У Франції не був, але переглядаю tv5 MONDE. Коли частка працюючих зменшується, а когорта отримувачів пенсій збільшується, як кількісно, так і в обсягах виплат, то треба щось робити. Уряд обрав збільшення віку пенсійного. Пішла війна.

    • Andriy Moderator | 24.03.2023 at 19:21 |

      Франция – это еще и социалистическая халява, короткий рабочий день, длинный отпуск, невозможность уволить работника.

  11. Чигирин | 24.03.2023 at 13:59 |

    Післясовкова спадщина, зкацапленого «насєлєнія» в Україні, продовжує ставити, на вимогу ФСБ ХУЙЛА, маячки та коригувати московії обстріли України! Це все онуки-нащадки касамолцаф та піонераф, вишколених партПропагандою, як і хуйвенбінів у КНР !! РигоАнали це підтвердили!
    Їм і в Україні невинасіма погано, бо мають мацкофскія щелепи, і на московію невїзджають, бо їх папереднікаф Каганович завіз в Україну, з дикої московії, ще під час ГОЛОДОМОРУ….
    Тому ці особи і гадять, де живуть в Україні, генетично!!! Манкурти від угро-фінів, однако…
    За 9 років крім них, а особливо перед лютим 2022 року, в Україну прибула значна кількість агентурних істот з усіх колишніх «республік савєцкіх», для того, щоб гадити в Україні!!
    Новій Україні необхідно вдосконалити існуючий правопохоронній апарат, не шляхом Авакіна-Чоботаря…, а також переробити портновські судівські сімейні клани, з урахуванням досвіду Ізраїлю.

  12. Сергей | 24.03.2023 at 14:30 |

    Реформа пенс обеспечения назрела во многих странах. Вопрос как она пройдет зависит от разъяснений правительства. Например у нас, когда до этого дойдет, надо вместо марафона показать сериал с различными вариантами развития. Первый: тупо поднимаем возраст и имеем бунт работающих. Второй: уменьшаем пенсии и имеем бунт пенсионеров. Зевласть выбирает второй, так пенсионеров меньше и их разогнать легче.

  13. Слабкий інтернет, ледь чухає, а дибілкуватий маркет гід грузить комп відосиками з циклічними трамповими забавками! Я обурений! Наразі хулйопці дотягнулись і до DL, таки заблокували, хоча нещодавно входив на єдиний заукраїнський ресурс без впн, і це під окупантами… Зараз вже не можу підключитись. І що дивує: то всього в пітарів дотягуються руки, самі вже дихають через катетер, але інтернет блокують чітко по графіку. Ще й опера підіграє окупантам, не включає вільний впн, впарює платний, який я навіть оплатити не взмозі, якщо не легалізуюсь нарасії, тобто не схвалю окупацію. Багато знайомих вже прогнулись перед хулйом, я ще тримаюсь! Слава Україні, добрі люди!

Comments are closed.