Чому я не підтримаю Зеленського

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Товариш позеленів. Товариш розповідає мені, що треба гуртуватися навколо президента нашої країни. Мовляв, який не є президент, а наш. Обраний більшістю виборців. Зеленського визнає Захід (типу). Зеленський на перших шпальтах світових ЗМІ. Тощо.

І ударне питання: “Проти чого ми боремося?! За що?! Всього лише Порошенко в президентах?!”

Як раз на це питання я можу відповісти. Те, що я підтримую Петра Порошенка, в останню чергу пов’язано з тим, що мені якось подобається персонально Петро Порошенко, 57 років, українець, народний депутат. Петре Олексійовичу, вибачте.

Те, що я підтримую Петра Порошенка, пов’язано з цілком конкретним прикладом. Пандемія КОВІД. Українська медицина потребує костюмів біозахисту. Що в цей період робить влада? Вона ледь не довела до банкрутства вітчизняного виробника “Текстиль-Контакт”. Виробник законтрактувався і вже виробив першу партію продукції, але тут держструктури відмовилися платити, бо виробник не міг надати якийсь супер-пупер сертифікат, який за тендерними умовами надавати він не мусив.

А де держструктури замовили костюми біозахисту? У Китаї. Китайські костюми прийшли з запізненням, не в повному обсязі та не відповідали взагалі ніяким вимогам. Корупційні вуха з цієї історії стирчали в повний зріст.

І от коли український виробник був доведений до відчаю, допомога йому прийшла… від Фонду Порошенка. Фонд викупив у них вже пошиті костюми. Фонд замовив ще. Тощо. І стався шкандаль, коли Зеленський сфотографувався з лікарями, а ті виявилися в костюмах від Фонду Порошенка.

Зрозуміли? Якщо ні, то пояснюю. Петро Порошенко дотримується єдиної правильної економічної політики – підтримує українського приватного підприємця і сприяє появі і розвитку українських брендів. Бо не живе сім’я, яка не заробляє сама. Не живе держава, яка не виробляє національний продукт. Давно вже сказано, коли світові бренди відкривають виробництво в Україні, Україна з того заробляє копійки. Основний доход отримують власники бренду. І навпаки. Найбільший дохід отримують власники національних брендів. За національними брендами майбутнє.

А тепер давайте подивимося на те, як ставляться до національного виробника зелені. Замість якісної зимової форми, запущеної в часи Порошенка, вони завалили ЗСУ лайняними штанами і бушлатами з плащовки. Я сам отримав таке, і це ще та катастрофа. А хто це лайно шиє? Болгарія. Туреччина. Тощо. Не українські швейники, українські шили форму ім. Порошенка.

Те саме з автотранспортом. В часи Порошенка його намагалися виробляти в Україні – МАЗ-Богдани, “швидкі” тощо. Зелені угробили ці виробництва (під прапором боротьби зі “свинарчуками”) і заходилися збагачувати виробників білоруських (МАЗ), чеських (Татра) та італійських (Івеко). Детективом не треба бути, аби збагнути, хто башляв “журналістам” за “розслідування” про “свинарчуків”.

Прикладів таких – море.

Правда така. Зелені НЕ розвивають українські виробництва. Зелені максимально збагачують своїми закупівлями іноземних виробників. Про що говорити? Ці люди затіяли масштабне дорожнє будівництво. Але навіть бітум вони закуповували в Росії, замість організувати виробництво вітчизняного. І електрику вони купували в Росії, замість…

До чого доведе Україну така влада? Очевидно. До боргів та економічного колапсу.

Зеленського вітають на Заході? А мені що з того? Я не сумніваюся, війну ми виграємо. А далі що? Куди повернуться сотні тисяч мобілізованих солдатів? Де вони всі працюватимуть?

Я усе це знаю. Я знаю причини. Я усвідомлюю наслідки. З якого лиха я маю підтримувати такого президента і відмовляти у підтримці президенту, який справді зміцнював українську економіку?

Колись все те саме збагнуть інші українці. Але дуже важко і болісно. Що поробиш? Жити ілюзіями – це дуже дороге задоволення. В тому числі ілюзіями про “президента, якого шанує Захід”.

Автор