Колись цей котел із жабою закипить

Юрій Гудименко

Так, ніхто прямо завтра в Гаазький трибунал Путіна не привезе. Це факт. Але рішення Міжнародного кримінального суду про арешт Путіна матиме наслідки. І наслідки серйозні.

1. Якщо до цього іноземні лідери і дипломати з Путіним контактували хоч якось, то тепер контакти зменшаться до мінімума. Уявіть собі Макрона чи Шольця, який збирається черговий раз набрати Кремль, але прес-служба м‘яко кладе руку на слухавку і каже: «Ви ж розумієте, що під кожною новиною у ЗМІ про ваш дзвінок тому московському mutterfucker буде нагадування про те, що ви поговорили з обвинуваченим у викраденні дітей?..».

2. Паранойя Путіна розквітне ще більш яскравим цвітом. Тепер його бажання знищити всіх, хто потенційно може відібрати в нього владу, стало питанням не тільки життя, а і статусу потрапляння в історію. Доля Слободана Мілошевіча йому чудово відома. А своє відображення в історії Путіна цікавить, і дуже сильно. Тож Пригожина і компанію можуть чекати неприємні часи.

3. Сі Цзіньпін, який зібрався до Москви наступного тижня, отримав подарунок під ялиночку. Чи під конюшину, зважаючи на те, що сьогодні день святого Патрика.

Тож не треба недооцінювати наслідки сьогоднішнього рішення. Воно історичне, без перебільшення. А от про що треба подумати зараз, так це про те, що Україна підписала, але не ратифікувала Римський статут. Але це тема окремої розмови.


Тетяна Кохановська

Маленький бурлеск з сучасного життя.
Всепропальники (з подачі різних рашко-консервів в світовій пресі):
– Захід втомився від війни! Захід домовлятиметься з путіним! (далі йдуть різні хвантазії на тему, як саме нас зіллють).
Захід:
Виписує ордер на арешт х*йла.
Завіса.

* * *

Офіційно:

“Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п’ятницю видала ордер на арешт президента Росії Путіна у зв’язку із ситуацією в Україні. Як повідомила пресслужба суду, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордери на арешт Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ у справах дитини.
Путіна та Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації переміщення дітей із окупованих районів України до Російської Федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року”.

* * *

Знаєте, я вбачаю певну вищу справедливість у тому, що з-поміж численних злодіянь рашки їхньому дорогоцінному х*йлу найперше прилетіло саме за викрадання дітей.

Бо в цій злодійській практиці якось особливо потужно зконцентроване все огидне лицемірство рашківського мерзотництва. Вони ж заї*али вже тою удаваною турботою про дітей. В нас на Донбасі, а тоді в Сирії, спершу бомбили й сиротили дітей, потім викрадали, пам’ятаєте той культ докторлізи? І взагалі, в них будь-яку гидоту заведено починати з нібито турботи про дітей. Вони ж і свої внутрішні масові репресії починали з різних законів про захист дітей і відповідної правозастосовної практики – якісь дикі випадки там бували.

Цікаво, що тепер? Бункерне лайно, напевне, вже носа з рашки нікуди не висуне, чи як? А переговори, що? Всьо, ніяких дзвінків Макрона? Також мені цікаво, ото 20-го ще один засранець, китайський Сі, урочисто гряде в рашку, типу видатний дипломат зараз все розрулить, помаваючи гілкою оливи. А ви, західні варвари й лузери, дивіться і вчиться. Ну так от, з яким обличчям він буде подавати свої дипломатичні успіхи, якщо такі стануться? “Я тут перетер з одним кримінальником-кіднепером”?

Відчуваю несамовиту, люту зловтіху.


Віктор Трегубов

Є в цьому якась зла іронія.

Було у російських лібералів таке наше всьо – Ліза Глінка, вона ж доктор Ліза. Вони її дуже любили носити поперед себе, як діда на палці, бо ж лікар-волонтер, все таке.

Наші ж до неї ставилися як в анекдоті – “та яка глинка, лайно!”. Бо ж ця лярва дітей з окупованих територій вивозила в Росію. Ба більше, вона та її чоловік Гліб приютили в себе такого собі Вадима Погодіна – вбивцю Степана Чубенка.

Лізі Глінці прийшла глинка, коли вона, разом з хором Александрова, летіла в Латакію підбадьорювати російських окупантів там, а літачок раптово став субмариною. Тоді всі ці моральні компаси та етичні камертони російської опозиції сльози по прищах розмазували – сонечко їхнє закотилося.

А тепер в Гаазі ордер на арешт Путіна видали. І серед усіх десятків його злочинів – саме за те, чим займалася Ліза драна Глінка. За викрадення дітей.

Хріново зараз, певно, бути російським лібералом. Бо ура – тирана під міжнародний суд. Але за те саме, що тиран творив рука об руку із вашим всім, по якому ви так сльози лили. Причому саме ця дія підпадає під одне з визначень геноциду. Ваш моральний ідеал – співучасник геноциду, покатайте цю думку в своїх високочолих головах.

Бідосі обригані.


Serg Marco

Мені подобається як воно палає, люді суєтятся. ©

Цікаво дивитись, як за порєбріком всі бігають і волають, що їм пофіг. Ага, пофіг. А ще вони ще не почінали. А ще мобілізації не буде. А ще мобілізація завершена. А ще їм пофіг.

Не пофіг.

Це знак російській еліті, що для всього світу Пітун – політичний труп. І ті, хто будуть поруч, теж підуть його шляхом.
Це знак всім тім олігархам, які звикли верещати про патріотизм, але жити у Лондоні та відпочівати в Італії.
Це знак всім тим, хто має міжнародний бізнес.
Це знак тим, хто зараз вагається, чи то сипанути отруту Пітуну через зв’язки в охороні, чи може якось він там зі світом домовиться.

Не домовиться. І ті, хто поруч, – теж політичні трупи.

Це також знак Китаю та іншим. Ви хочете з ним співпрацювати втиху? Це буде мати наслідки.

І так, Пітуна завтра не привезуть у Гаагу в наручниках. Але це рішення запустило вкрай важливі процеси.

А нам залишилося жувати попкорн і дивитись, як наближені хвойди бігають та верещать, що це нічого не міняє. Ага, не міняє. Рахуйте дні, сволоти. Колись цей котел із жабою закипить.

P.S. Окрема тема – це мотивація мобиків ВС РФ. Вважаю, що це теж буде мати свій розвиток.

Автор