Шкарлет планує звільнитися з посади міністра освіти – ЗМІ

Доповнено
Поділитися
Шкарлет планує звільнитися з посади міністра освіти – ЗМІ © Скріншот Youtube
Заява про відставку може бути подана найближчим часом.

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет планує подати заяву про свою відставку з посади, повідомляє "Українська правда" з посиланням на три співрозмовники в Кабінеті міністрів, Верховній Раді та офісі президента.

За даними джерел, міністр може подати цю заяву вже в п'ятницю, 17 березня. 

Цю інформацію також джерело в президентській партії "Слуга народу" підтвердило в коментарі "РБК-Україна". Там уточнили, що Шкарлет вже готує відповідний документ щодо звільнення.

Як сказали співрозмовники "УП", у якості тих, хто зможе замінити міністра на його посаді, розглядають Оксена Лісового (директора Малої академії наук та добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ) та Інну Ящук (декана факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії). Сам Шкарлет не відповів на спроби видання отримати коментар.

За даними видання LB, МОН в подальшому очолить саме Оксен Лісовий. Джерела наголосили: "уся здорова частина парламенту за його призначення". ZN.UA дізналося, що раніше директор МАН і доброволець успішно пройшов співбесіду на цю посаду, однак згодом рішення про його призначення все ж не було ухвалене.

Раніше громадяни неодноразово вимагали відставки глави Міністерства освіти та науки й виходили на мітинги з цією метою. Останній організували студенти біля будівлі офісу президента незадовго до початку повномасштабної війни Росії проти України.

За кілька днів до цього з аналогічною вимогою збиралися студенти Києво-Могилянської академії під будівлею Кабінету міністрів. Причиною став скандал із втручанням Міносвіти у вибори президента цього вишу, детальніше про який розповідала Оксана Онищенко в статті "Чи зламає Шкарлет зуби про Могилянку?".

Більше того, на початку 2022 року Сергій Шкарлет переміг у номінації "Посіпака року" в антипремії "Академічна негідність року". Там він також змагався за звання "Плагіатор року".

Під час зустрічі зі студентами навесні президент України Володимир Зеленський не побачив проблеми у плагіаті міністра освіти Сергія Шкарлета і підкреслив, що під час війни "великі помилки стали дрібними". Що з цього приводу думають науковці? Читайте в матеріалі Ірини Єгорченко "Плагіат Шкарлета: чому це важливо навіть під час війни".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі