"Забув" вказати квартиру у декларації? Суд виправдав нардепа зі "Слуги народу"

Читать на русском
Автор
Юрій Камельчук
Юрій Камельчук. Фото facebook.

Суд не знайшов складу кримінального злочину у діях народного депутата України

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав народного депутата України невинним у внесенні до своєї декларації неправдивої інформації. Склад правопорушення у його діях не виявили.

За даними видання "Українська правда", яке посилається на власні джерела в суді, йдеться про нардепа Юрія Камельчука із фракції "Слуга народу". Суд виправдав його у недекларуванні квартири на Печерську.

Ця інформація без зазначення імені нардепа була опублікована пресслужбою ВАКС. Зазначається, що народного обранця було виправдано у зв’язку з недоведеністю у його діях складу кримінального правопорушення.

"Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його оголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у грудні 2022 року, як передає "УП", Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили Камельчуку про підозру через те, що у декларації за 2020 рік він не вказав квартиру на столичному Печерську, вартість якої становить 3,6 млн гривень. Нерухомість перебувала в оренді у депутата з 2019 до 2021 року. Крім того, він не вказав у декларації непогашене кредитне зобов’язання перед банківською установою на суму понад 48,8 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що нардеп Сергій Нагорняк "забув" вказати у декларації елітний автомобіль Lexus 2020 року випуску, вартість якого становить приблизно 1,9 млн гривень.