ЗМІ: Медведєв замовив "вагнерівцям" замах на міністра оборони Італії за $15 млн

Середа, 15 березня 2023, 22:35

Італійська розвідка минулого тижня повідомила уряду країни про те, що Кремль нібито планує замах на міністра оборони Гвідо Крозетто, за який було призначено винагороду в розмірі 15 мільйонів доларів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила газета Il Foglio.

Як стверджується в матеріалі, занепокоєння італійських спецслужб викликали "гнівні випади" колишнього президента РФ Дмитрія Медведєва, який минулого року назвав Крозетто "рідкісним дурнем" за слова про те, що в разі входження російських танків до Києва почалася би Третя світова війна.

Також у Римі вважають, що Медведєв нині як заступник секретаря Ради безпеки Росії та наближений до Владіміра Путіна має вплив на ухвалення рішень.

Італійські спецслужби, пише Il Foglio, перехопили прохання експрезидента РФ про замах на міністра оборони за 15 мільйонів доларів, який нібито адресувався приватній військовій компанії "Вагнер". Здійснити замах "вагнерівці" могли б через один із двох своїх осередків у Європі (про них видання теж пише з посиланням на розвідку) – в Сербії або Естонії.

У матеріалі Il Foglio вказано, що прохання Медведєва про замах на Крозетто було передане ще до останніх заяв італійського міністра, який звинуватив ПВК "Вагнер" у розпалюванні міграційної кризи в Європі.

У відповідь ватажок "вагнерівців" Євгеній Пригожин назвав очільника італійського Міноборони "м*даком" і закликав звернути увагу на власну країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.