У Міноборони РФ кажуть, нібито збитий безпілотник США летів у бік російського кордону та сам упав у море

Поділитися
У Міноборони РФ кажуть, нібито збитий безпілотник США летів у бік російського кордону та сам упав у море Фото ілюстративне © Центральне командування повітряних сил США
Там заявили про порушення дроном "меж району тимчасового режиму використання повітряного простору".

У Міністерстві оборони РФ запевняють, нібито американський безпілотник MQ-9 Reaper, який вранці 14 березня було збито російським винищувачем Су-27 у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, насправді сам спричинив свою аварії, а політ здійснював із "порушеннями". Відповідну заяву опублікували пропагандистські ЗМІ.

За "даними" росіян, розвідувально-ударний дрон Сполучених Штатів летів "у районі Криму", "у напрямку кордону РФ". 

БПЛА буцімто порушив межі "району тимчасового режиму використання повітряного простору, встановленого в цілях спеціальної військової операції (кремлівська назва війни проти України – ред.)", а його приймально-передавальний пристрій був вимкненим. 

Окупанти стверджують, що попереджали про цей так званий район усіх користувачів міжнародного повітряного простору й публікували повідомлення "згідно з міжнародними нормами".

"З метою ідентифікації порушника у повітря були підняті винищувачі зі складу чергових з ППО сил … Російські винищувачі бортове озброєння не застосовували, з безпілотним літальним апаратом у контакт не вступали і благополучно повернулися на аеродром базування", – виправдались у ворожому Міноборони.

При цьому "реальною" причиною падіння американського безпілотника MQ-9 Reaper там назвали "різке маневрування", внаслідок якого засіб нібито перейшов у некерований політ, втратив висоту і "зіткнувся з водою".

Раніше речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі попередив, що Вашингтон зв'яжеться з Москвою після збиття країною-агресором американського дрона над Чорним морем і "чітко висловить свою стурбованість". За його словами, сьогоднішній епізод "унікальний в тому, наскільки небезпечними, непрофесійними та безрозсудними були дії Росії".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі