Трамп назвав себе єдиним кандидатом у президенти США, який не допустить Третьої світової війни

Поділитися
Трамп назвав себе єдиним кандидатом у президенти США, який не допустить Третьої світової війни © NASA HQ PHOTO
Він назвав Байдена винним у нападі Путіна на Україну.

Республіканець і колишній президент США Дональд Трамп, який хоче балотуватися знову у 2024 році, назвав себе єдиним кандидатом у президенти країни, що здатний не допустити Третьої світової війни і може це пообіцяти. Про це він заявив на мітингу своїх прихильників у штаті Айова, пише The Guarian.

«Нас чекає третя світова війна, якщо щось швидко не станеться. Я єдиний кандидат, який може пообіцяти: я запобіг третій світовій війні», – сказав Трамп.

Він заявив, що російський президент Владімір Путін вирішив напасти на Україну через невдалий вихід США з Афганістану в серпні 2021 року. І додав, що неодмінно завершить цю війну.

«До того, як я приїду в Овальний кабінет, я закінчу катастрофічну війну між Росією та Україною... Я знаю, що сказати», – сказав він.

Також Трамп звинуватив нинішнього президента США Джо Байдена у тому, що саме його зовнішня політика призвела до формування альянсу Росії та Китаю.

«Коли ви дитиною вчите історію, ви дізнаєтеся, що ніколи не захочете, щоб Росія та Китай були разом… У них тепер великий гарний альянс. Вони штовхнули Росію прямо в обійми Китаю. Для Китаю це було як відібрати цукерку у дитини», – доповів Трамп своїм прихильникам.

Американське суспільство не подолало надзвичайної поляризації та глибокої кризи, але своїм вибором задало доволі обнадійливу траєкторію у контексті прийдешніх президентських виборів. Ймовірно, країну очікує зміна поколінь на найвищих політичних щаблях. Президент, чия каденція перейшла екватор, у Білому домі та хиткі більшості в Сенаті й Палаті представників створюють сприятливі умови для того, щоб себе проявили політики поза столичним округом. Український фактор використовуватиметься в політичній боротьбі, але загалом не слід очікувати кардинального погіршення рівня підтримки. Про це читайте у статті Олександра Хари «Хто проти Трампа і на що сподіватися Україні».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі