Окупантам видавали засоби для ґвалтування українців: суддя розповів про жахливі знахідки

Читать на русском
Автор
5142
Російські військові не мають жалю, коли вигадують чергові знущання над українцями
Російські військові не мають жалю, коли вигадують чергові знущання над українцями. Фото Голос України

Ворожі солдати фактично отримали від командування дозвіл на насилля будь-якого типу

Факт знущань російських військових над полоненими і мирними українцями на окупованих територіях давно відомий широкому загалу. Однак окупанти все одно знаходять способи знову і знову жахати цивілізоване суспільство. Так, за словами очільника Верховного Суду України Всеволода Князєва, після деокупації ЗСУ знаходили у катівнях засоби для вчинення сексуального насильства.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на виступ судді під час міжнародної конференції United for Justice. Князєв переконаний, що це є черговим підтвердженням того, що сексуальні злочини, вчинені росіянами в Україні, мали не тільки виконавців, а й початкових організаторів.

"На деокупованих територіях Бучі, Бородянки, Ірпеня, коли я відвідував звільнені і знищені приміщення судів, в одному з них, яке використовувалося як штаб російських офіцерів, СБУ знайшла цілий ящик засобів, які використовуються для вчинення насильницьких сексуальних актів, — говорить Всеволод Князєв. — Офіцери роздавали їх солдатам, щоб вони в подальшому їх використовували".

Суддя вважає, що всі ці засоби могли бути у росіян із собою, що свідчить про планування зґвалтувань українців (не тільки жінок) заздалегідь. Також він підкреслює, що це ускладнює структуру подібних злочинів — зрештою, їх можна навіть назвати частиною загального геноциду української нації.

Під час цієї ж конференції про сексуальне насильство на війні говорила і перша леді України Олена Зеленська. Зокрема, вона зазначила, що наразі в нашій державі розслідується 171 випадок зґвалтування російськими військовими. Більшість жертв, звісно, жінки, однак у цей перелік також включено 39 чоловіків і 13 дітей. Зеленська підкреслила, що багато постраждалих бояться говорити про те, що з ними відбулося, саме тому справжня кількість вчинених росіянами злочинів невідома.

Ті, хто пережив сексуальне насильство з боку окупантів і знайшов у собі сили говорити, заслуговують великої поваги. Одну із таких історій з дозволу постраждалої розповідав і "Телеграф" — жінка говорить, що над нею знущався вдвічі молодший солдат.

Також ми писали про жахливу історію зґвалтування вагітної українку на Київщині.