Удар по Запоріжжю. Є загиблі, з-під завалів врятували вагітну, одну дитину шукають

удар по Запоріжжю

Автор фото, Анатолій Куртєв/Запорізька міська рада/Telegram

Вночі росіяни завдали удару по Запоріжжю, в результаті якого зруйнована житлова п'ятиповерхівка. Попередньо повідомляли про двох загиблих, але згодом кількість жертв зросла до чотирьох.

"За попередніми даними, загинуло чотири людини, вісім поранено, ще п'ятеро вважаються зниклими безвісти, серед них дитина", - повідомили в Офісі генерального прокурора.

А секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що із семи госпіталізованих із зруйнованого російським ударом житлового будинку троє перебувають у тяжкому стані.

удар по Запоріжжю

Автор фото, Національна поліція/Facebook

За даними Запорізької ОВА, імовірно, удар був із зенітного комплексу С-300.

У поліції повідомили, що атака сталася о пів на другу ночі.

"Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

удар по Запоріжжю

Автор фото, Національна поліція?Facebook

За повідомленням ДСНС, станом на 6:30 ранку, крім загиблих, з-під завалів рятувальники витягли 11 людей (з них одна - вагітна жінка) та 20 мешканців евакуйовано з сусіднього під'їзду.

Президент Зеленський прокоментував нічний обстріл Запоріжжя, заявивши, що "держава-терорист хоче перетворити кожен день для наших людей на день терору".

"Але зло не запанує на нашій землі. Ми виженемо всіх окупантів, і вони обов'язково відповідатимуть за все", - наголосив президент.

Загалом, за даними Генштабу, за минулу добу росіяни завдали 14 ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні - у Полтавській, Харківській та Донецькій областях.