неділя, 05 лютого 2023 23:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни масовано атакують критичну інфрастуктуру України: в Міноборони назвали мету

Росіяни масовано атакують критичну інфрастуктуру України: в Міноборони назвали мету
Росіяни продовжують знищувати українську критичну інфраструктуру. Фото: Укрінформ

Регулярні масовані атаки армії РФ на цивільну інфраструктуру та мирних громадян мають перед собою три мети.

Перша з них – це виснаження нашого ППО, зазначив міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Друга – занурення України в темряву, холод, позбавлення нормальних умов, і це послабить дух українців", – сказав Резніков.

Третьою метою міністр назвав – примусити українську влади сісти за стіл перемовин зараз, на їхніх умовах чеерз виснаження українців від постійних обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи битиме Україна по РФ далекобійними ракетами: в Міноборони сказали

Спроможності РФ вести такі масовані обстріли знижуються. Також знижується їхня спроможність виробляти ракети, особливо після введення санкцій, вважає Резніков.

Дослідження залишків російських ракет свідчать про використання нещодавно виготовлених боєприпасів, тоді як на початку масованих обстрілів Росія використовувала проти України ракети ще з радянських запасів.

Він додав, що Україна як держава свого часу зробила стратегічну помилку, віддавши за російський газ, озброєння, яке сьогодні Росія використовує проти нас.

Завдяки допомозі партнерів ми суттєво наростили спроможності захисту, нагадав міністр. Зараз Україна отримує більше засобів протиповітряної оборони, що дозволяє вирівняти захист на тих ділянках, які були послаблені.

Всього російськими терористами було проведено 12 обстрілів енергоструктури. Останній обстріл відбувся 26 січня.

В Україні поступово зростає споживання електроенергії через посилення морозів. Однак, дефіцит в мережі дещо зменшився.

Після ремонту відновили роботу два блоки на теплових електростанціях. Разом з тим один блок виведено в аварійний ремонт. Окрім того, протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни масовано атакують критичну інфрастуктуру України: в Міноборони назвали мету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі